Kruška i čokolada su klasična kombinacija i ova jednostavna torta čini ukusan kraj večeri. Najbolje posluženo toplo s puno kreme, ova bogata čokoladna spužva okrenuta je naopako kako bi se otkrio prsten mekih, karameliziranih krušaka.
Sastojci
6 malih zrelih krušaka (otprilike 600 g), ljušteno, račvasto i jezgreno
25 g maslaca, rastopio
30 g šećera
kremu ZA posluživanje (opcionalno)
ZA spužvu
60 g kakaovog Praha
190g slanog maslaca, omekšano, plus Dodatak ZA podmazivanje
2 žlice povrća ILI suncokretovog ulja
100g nemasnog prirodnog jogurta
1 žličica ekstrakt vanilije
200 g šećera
100 g laganog smeđeg šećera
225g
1½ žličice praška za pecivo
3 jaja

način
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C. Kruške stavite u posudu za pečenje s rastopljenim maslacem i šećerom; bacanje u kaput. Pecite 25 minuta ili dok ne popijete. Izvadite i odložite dok se ne ohladi dovoljno.
Podmažite okrugli kalup od 20 cm okruglog opružnog kolača i postavite podlogu papirom za pečenje. Rasporedite kruške u uskom krugu preko baze, s tankim krajevima u sredini. Sipajte sokove iz posude za pečenje.
Kakao pomiješajte sa 100 ml kipuće vode dok ne postane glatko. Električni umutiti, tukli maslac, ulje, jogurt, kakao mix, vanilija, šećer, brašno i prašak za pecivo u velikoj zdjelu za 2 minute dok glatka i paperjast, a zatim tuku u jaja jedan po jedan. Prelijte kruške i lagano protresite da bi se izravnali.
Pecite 1 sat i 1 sat ili 10 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu ne izađe čist. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta u limenoj posudi prije nego što se okrene na tanjur za posluživanje, tako da su kruške okrenute prema gore. Poslužite toplo s kremom koja je zasipana, ako je ili ostavite da se potpuno ohladi.
Savjet: tortu možete ispeći do 2 dana unaprijed, što ga čini savršenim za večeru. Čuvajte u hermetičkoj zatvorenoj posudi dok ne budete spremni za posluživanje.

Ako je kratak na vrijeme, možete preskočiti prvi korak i umjesto toga upotrijebiti konzervirane, raščlanjene kruške. Ocijedite iz soka i posložite ravno u lim.

realfood.tesco.com

Čokolada i kruška naopako recept za kolače