Problemi sa mokrenjem

Sporo ili slabo mokrenje često se javlja kod starijih muškaraca zbog uvećane prostate. Simptomi se mogu pojaviti i kod starijih žena, možda zbog slabosti mišića zida bešike. Nesposobnost mokrenja najčešće muči muškarce. Može biti posljedica prepreke (npr. Kamena ili urođene anatomske informacije) u bešici ili mokraćnoj cevi, tesne kožice na penisu ili uvećane prostate. Ponekad se pojavi i kod žena, usled trudnoće ili mioma materice koji mogu da pritiskaju mokraćnu cev. Neke tegobe s mokrenjem su posljednjeg trajnog poremećaja nervnog sustava, npr. višestruka skleroza.

Mehanizam nastanka upale prostate: dolazi do refluksa (povraćaja) mokraće i mogućih bakterija u prostatične kanaliće (intraprostatični duktalni refluks). Da se javite kada dođe do infekcije mokraćnih puteva, akutnog zapaljenja pasemenika, kateterizacije mokraćnih bešike, operacija kroz izvođačke mokraćne kanale, neuroloških poremećaja bešike itd.

Simptomi akutnog bakterijskog prostatitisa su akutni nastanak bola praćen učestalim mokrenjem, otežanim mokrenjem sa tankim mlazom mokraće koji se prekida u toku mokrenja, a povremeno može da nastane nemogućnost mokrenja (urinarna retencija), kao i povišena telesna temperatura. Bolesnik se također žali na bol u međici i na bol iznad preponske kosti. Također, može imati bol u spoljnim genitalijama. Sve je to praćeno opštim simptomima u vidu povišene telesne temperature, drhtavice, slabosti, muke i povraćanja. Ovi simptomi variraju od bolesnika do bolesnika.

Hronični bakterijski prostatitis ima slične simptome kao akutni, ali manje dramatične, bez povišene telesne temperature. Bolesnici mogu biti asimptomatski između akutnih epizoda i uvijek nam daju podatke o ponavljajućim infekcijama urinarnog trakta.

Nebakterijski prostatitis ili sindrom hroničnog karličnog (pelvičnog) bola karakteriše bol koji se najčešće javlja u međici, predelu iznad preponske kosti, penisu, i može biti prisutan u testisima, u predelu prepona iu donjem delu leđa. Često je prisutan i bol za vrijeme i nakon ejakulacije. Bolesnici se žale na učestalo mokrenje, otežano mokrenje, slabiji mlaz mokraće koji se često prekida. Opisana je i pojava erektilnih disfunkcija, ali ovaj simptom nije patognomoničan za ovaj sindrom. Ako ovi simptomi (sindrom) traju duže od tri mjeseca, bolest postaje hronična.

Asimptomatski inflamatorni prostatitis ne daje simptom. Bolesnici boluju ili od adenoma prostate, imaju povišen PSA, ili imaju rak prostatu. Postojanje prostatičnog zapaljenja otkriva nam mikroskopski pregled prostatičnog sekreta, sperme, a zatim pregled prostatičnog tkiva nakon operacije adenoma prostate ili biopsije raka prostate.

Floraprostan biljne kapi za prostatu pomaže kod oslabljene funkcije prostate, kod otežanog mokrenja, praćenog hroničnog infekcije mokraćnih kanala i bešike, kod benigne hiperplazije prostate i svih drugih tegoba koje prave upalu i uvećanja prostate.

Biljne kapi Floraprostan su potpuno prirodne biljke kapi i mogu se koristiti i preventivno i terapijski.Mogu da se koriste samostalno ili uz neku drugu terapiju sa lekovima.

mediflora.rs

You may also like...