10 biljaka koje mogu potpuno da zamene meso: Ako želite da smršate, jedite ovo!

Danas svi pričaju o tome koliko meso nije zdravo i kako moramo da ga izbacimo iz ishrane. Mada vrhunski nutricionisti savetuju da se hrani različito a to podrazumeva i konzumira sve vrste mesa.

Međutim, ako ste odlučili da se hranite zdravo ili ste primorani da poštujete neku dijelu iz medicinskih razloga, ovo su biljke koje mogu u potpunosti zameniti proteine ​​iz mesa:

1. Soja, Tofu – Ove dve namirnice možete kombinovati bukvalno sa svim drugim povrćem i napraviti kvalitetan obrok koji će u potpunosti zameniti mezo.

2. Sočivo – Pomešajte sočivo sa pasuljem i pirinčem i dobićete jelo koje će oporaviti telo. Ovo varivo preporučuje ljudima kojima je potrebna snaga nakon oborave od teških bolesti.

3. Kikiriki – Pola šolje kikirikija sadrži do 20,5 grama proteina. Izuzetno kalorična biljka koju obožavaju svi.

4. Mahunarke (pasulj, grašak i td.) – Jedna šolja kuvanog pasulja sadrži do 15 grama proteina. Poštovali smo mahunarke pune vlakana savršene su išrana čovjeka u bilo kom dobu života.

5. Bademi – Pola šolje badema sadrži čak 16,5 grama proteina. Hrskavi i ukusni, bademe nije teško uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

6. Kinoa – Jedna šolja kuvanog semena kinoe sadrži od 8 do 9 grama proteina. Ovo prastaro seme smatra samim izvorom zdravlja i preporučljivo je da se koristi u svakodnevnoj ishrani.

7. Čia seme – Seme koje nema specijalan ukus a izuzetno je zdravo. Zbog toga ga možete dodati u bilo koje jelo i sa tim telom opskrbiti proteine. Izuzetno je dobar način da rešite suvišne kilograme i da vam telo ostane zdravo.

8. Zob ili ovas – Neki smatraju da je ovo hrana za konje, dok drugi misle da je izvor zdravlja. Jedna šolja ovsene kaše sadrži oko 6 grama proteina.

9. Speltino brašno – 1 šolja speltino brašna sadrži od 10 do 11 grama proteina. Od ovog brašna možete praviti kaše, palačinke ili hleb.

10. Sejtan ili pšenično meso – hrana na bazi pšenice koja se pakuje zajedno sa proteinima. Izuzetno je popularno među vegetarijancima jer verodostojno menja ukus mesa.

stil.kurir.rs

You may also like...