Ako u ključalu vodu ubacite MALO OVOG PREJEFTINOG ZAČINA koji sigurno već imate, nestaće svi NEPRIJATNI MIRISI i kućom će se širiti RAJSKA AROMA!

Ako muku mučite sa provetravanjem prostora u ovim hladnim danima, jer vam je mrsko da otvorite prozor, a miris prženja ili duvana, ili pak nekog drugog neprijatnog mirisa, neće nestati sami od sebe, imamo spasonosno rešenje!

Ako u ključalu vodu ubacite MALO OVOG PREJEFTINOG ZAČINA koji sigurno već imate, nestaće svi NEPRIJATNI MIRISI i kućom će se širiti RAJSKA AROMA!

I ne – ne mislimo na skupe osveživače prostora koji često i sami imaju neobičnu i isuviše jaku aromu, ili na mirisne sveće koje uglavnom nemaju dovoljno efikasan učinak, već na nešto daleko jeftinije i prirodnije.

Naime, u borbi sa neprijatnim mirisam u vašem domu najbolji saveznik je sladak začin koji sasvim sigurno već imate u kuhinji. Reč je o cimetu!

Ako želite da stan ispunite finim mirisom, poslužite se jednostavnim trikom koji sasvim sigurno deluje. Na ringlu stavite džezvu ili lonče sa vodom, pa dodajte i jedan ili dva štapića cimeta i lagano kuvajte.

Divan, prepoznatljiv miris cimeta ispuniće svaku prostoriju.

MOŽDA VAS ZANIMA

Kako da se oslobodite neugodnog mirisa nogu

Kako bi se rešili znojenja i neprijatnog mirisa nogu predstavljamo vam 5 jednostavnih pravila kojih se treba pridržavati…

S problemom neugodnog mirisa stopala bore se muškarci i žene. Iako postoje kozmetički preparati koji efikasno sprečavaju neugodne mirise ponekad ni to nije dovoljno pa je potrebno obratiti pažnju na dnevne navike.

Ako želite da se rešiti ove neugodne pojave pokušajte se pridržavati sledećih pravila:

Nosite samo cipele od prirodne kože, one koje nisu postavljene sintetičkim materijalima. Isto se odnosi i na čarape, one moraju da sadže bar 95 posto pamuka.
Iste cipele nosite samo dva do tri dana uzastopno. Nakon toga, pustite ih da odstoje dva dana na svežem vazduhu.

Koristite drveni kalup za cipele koji će im ne samo omogućiti da zadrže oblik, već će ih i štititi od vlage

Pripremite sebi posebnu kupku za stopala. U vodu dodajte jednu do dve šake sušene žalfije, ili šoljicu domaćeg jabukovog sirćeta.
Izbegavajte agresivne sapune koji isušuju kožu, jer time podstičete znojenje stopala i lučenje žlezdi zbog čega dolazi do pojave neugodnih mirisa.

https://receptibalkana.net

 

You may also like...