Karamel (dulce de leche ) cheesecake

PIE

Sastojci

150 g. plazma keksa ili integralnog keksa tipa Digestive
50 g. istopljenog maslaca

krem

900 g. krem sira tipa Philadelphia, ABC …
200 g. kisele pavlake
170 g. šećera
2 vanilin šećera
4 kom. Jaja

1 konzervica 397 g. dulce de leche
ili 400 g. domaćeg karamela

Priprema

Istopiti maslak i izmijeniti sa mliječnim keksom sa šećerom. Smesu istresti u kalup prečnika 22 cm. i izravnati je i utisnuti. Ostavite u frižider dok ne pripremite krem.

Krem sir, šećer i vanilin šećer lagano umutiti mikserom, dodati i poljubiti pavlaku pa sve zajedno izmijeniti.

U smesu dodajte jaja jedan po jedan, znači dodajte jedno jaje, izmijenite lagano i sjedite smesa, a zatim dodajte drugi, ponovite postupak i tako redom. Mutiti stalno umjeren brzinu miksera.

Od ove smese odvojiti 200 g. i izmešati sa karamelom.

Žutu smesu rasporediti u kalup preko podloga od keksa, napraviti udubljenja i njihove sipati karamel smesu. Malo kašikom blago sve izmešati, samo u dva, tri poteza.

Na kraju samo malo izravnati i peći u prethodno zagrejanoj reni na 170 stepeni oko 1 sat. Ostavite da se dobro ohladi, najmanje nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći, da se krem ​​stabilizuje i stegne i da se sjedine ukusi.

NAPOMENA

– kod izrade pečenih čizkejka tokom pečenja smesa raste i tokom hlađenja može doći do “pucanja” površine. Nemam univerzalni recept kako bi se potpuno izbegli, osnovno je da se peče na ne baš visokim temperaturama i da se prvo hladi lagano na sobnoj temperaturi da bi se kolač postepeno zaustavio i ratovao i tokom postepenog hlađenja lagano padao. Ako i pukne malo nije nikakva katastrofa.

maminajela.com

You may also like...