Gimnastika lica za mlađi izgled – vježbe za čelo, obraze i podbradak

Primjećujete li da vam lice sve više otkriva godine starosti? Pitate se što možete učiniti kako biste zaustavili ili barem prikrili prve bore? Pokušajte sa gimnastikom lica

Znamo da je starenje normalan proces koji zahvaća svaki dio tijela, a prvi znaci se očituju upravo na licu. Stručnjaci se slažu kako se bez operativnih zahvata ovaj problem može riješiti ili barem ublažiti te preporučuju gimnastiku lica.

Postoje specijalne vježbe koje će vam upravo to omogućiti.

Najbolji način “pomlađivanja” lica je gimnastika

VJEŽBE ZA ČELO

Ove su vježbe djelotvorne za mlađi izgled kože, a posebno za područje čela koji se kroz vrijeme može spustiti i tako uzrokovati i spuštanje kapka.

Prst stavite preko obrve i lagano ju vucite prema dole
Podižite obrvu tako da prstu pružate otpor
Ne razvlačite kožu
Ponovite nekoliko puta kroz dan
Stilizirajte obrve – sapunom!

VJEŽBA ZA OBRAZE
Kako obrazi igraju veliku ulogu u oblikovanju izgleda lica, važno je izvoditi ove vježbe.

Prste položite horizontalno na vrh obraza, ispod oka
Nasmiješite se tako da rubove usana pomičete prema gore
Kad god se nasmijete, osjetiti ćete otpor
Držite tako nekoliko trenutaka pa opustite mišiće
Ponovite 20 puta

VJEŽBE ZA PODBRADAK

Dupla brada ili podbradak problem je koji se iznimno teško rješava no malim vježbama možete utjecati na ovaj problem, pa i spriječiti da se on pojavi.

Stanite uspravno i držite vrat u ravnom i čvrstom položaju.
Savijte leđa prema unatrag i istovremeno ispružite bradu prema gore što više možete.
Zadržite se u ovom položaju desetak sekundi, opustite se i ponovite vježbu najmanje pet puta.

MOŽDA VAS ZANIMA

Koliko su ulja dobra za njegu lica?

Ako imate masnu kožu lica sklonu pucanju, vjerojatno imate zalihe krema koje ne sadrži ulja. Ipak, postoje ulja koja su dobra za svaku kožu.

Uljem protiv masnoće

Možda će vam se ova informacija učiniti čudnom, ali neke vrste ulja uistinu mogu stati na kraj problemu s masnom kožom, pa čak i nekim problemima poput ekcema i osjetljivosti. Masna koža proizvodi višak ulja i samo joj je potreban signal da je dovoljno. Ako namažete lice kremom na bazi ulja, upravo to i činite!

Ulje jojobe, avokada i badema

Dermatolozi predlažu ulje jojobe, koje oponaša prirodna ulja tijela. Avokado, maslina i badem su također izvori zdravih ulja za vašu kožu. Obnavljaju lipide i elastičnost kože te su zaštita od lošeg utjecaja sunca.

Ulje zrna zelene kave je odlično za kožu. Ono ima istu pH vrijednost kao koža pa je odlično u borbi protiv akni i ekcema, a pomoći će vam ako imate psorijazu. Baš poput zelenog čaja, ono djeluje protuupalno te sprječava nastanak bora.

Kokosovo ulje

Organsko, ekstra-djevičansko kokosovo ulje ima protugljivična, antivirusna i antibakterijska svojstva. Studije pokazuju da se ulje kokosa savršeno slaže sa našom kožom, čuva vlažnost kože i zaglađuje ju što znači savršeno glatku i svilenkastu kožu. Što još možete očekivati od kokosovog ulja pročitajte u našem članku Ulje kokosa u službi ljepote.

Savjet je da ulje nanosite na kožu prije spavanja jer se naša koža tad obnavlja pa je i najspremnijha za tretmane ljepote!

Izvor:ordinacija.vecernji.hr

You may also like...