Gulaš

sastojci

1 kg. mesa
500 g. luka
3 dcl. soka od paradajza
2 kašike paradajz paste
1,5 dcl ulja
2 lovorova lista
1 kašikica paprike
pola kašikice suve tucane ljute paprike
1 kašikica šećera
1 kašika vegete
biber
tako
oko 3 čaše vode

Priprema

Povratak na početnu stranicu, ne preporučuje vam miješanje, potrebno je više od 15 minuta, potrebno je povremeno. Jako je važno da luk uvijek bude dobro izdavana jer će od toga zavisiti i da ću biti siguran da ću biti dobar.

Dodajte meso sečeno na kocke, posoliti, pobiberiti, dodajte paradajz pastu, vegetu i paprike. Izmešati i dinstati nekoliko minuta ovako. Zatim sipati i sok od paradajza, dodati šećer i opet dinstati nekoliko minuta.

Ovdje je potrebno češće mešanje. Sada će te vode i dalje biti prekrivene, dodajte popis i ostavite da se nađu u srednjoj temperaturi najmanje 1,5 sat, što će oduzeti vrste i starosti.

Povremeno promešati i paziti da tečnost ne ukuva. Ako vidite da želite dodati još malo vode ili izvješća tako da vam je potrebno najmanje 20 minuta prije kraja, nećete morati više vode jer se tada neće dovoljno povećati i smanjiti količinu i količinu koja je potrebna.

Ja u gulaše, paprikaše nikada ne dodajem brašno jer saft mora da dobije svoju gustinu pravilnim kuvanjem. Najvažnije, ponavljam, dosta dobro izdinstanog luke i ne mogu dodavati puno vode jer će onda dobiti čorbu a ne gulaš.

Za svako je potrebno dugogodišnje iskustvo i ponavljanje pripreme, na kraju se dobije rezultat da se ne gleda na sat kada se pravi i na tačke samo u mililitru, jednostavno vidiš, probaš i dodaješ ili oduzimo po svom ukusu.

Izvor: maminajela.com

You may also like...