Za bolju probavu prije svakog obroka masirajte trbuh dvije minute

Bili ste jako gladni i progutali ste ručak u par minuta? Iako će biti zadovoljni, može uzrokovati bol u trbuhu i otežanu probavu.

Dokol u trbuhu može biti simptom raznih stanja, postoji nešto što će vam u kratkom roku pomoći i umiriti bol – masaža trbuha.

Probava zapravo počinju u ustima da je važno svaki zalogaj dobro prožvakati kako bi organizirali više od koristi od nutrijenata ili kako bi izbjegli bol u trbuhu ili zatvor.

“Za bolje zdravlje probave žvačite polako, a ako između zalogaja popijete par gutljaja vode, hrana će se brže razgraditi i lakše stići do probavnog trakta.”, Napominje McKel Hill, nutricionist.

Ali kad je probava pod stresom, može doći do upala, što pak rezultira gastrointestinalnim problemima kao što su proljev, zatvor i nadutost. Hill također kaže da može uzrokovati napinjanje abdominalnog tkiva, što može ometati proces.

Kako bi olakšali probavu i opustili trbušne mišiće tako da nesmetano rade svoj posao, Hill preporučuje dvominutnu masažu trbuha prije jela.

Ovo su simptomi raka debelog crijeva – ne ignorirajte ih čak i ako ste mladi

KAKO MASIRATI?
Lezite na leđa s lagano povijenim koljenima ili stopala moraju biti u ravnini s podlogom.
Stavite ruke na trbuh i masirajte kružnim pokretima – dlanovima i prstima. Prvo krenite u smjeru kazaljke na satu, a onda promijenite smjer.
Masirajte tako 2 minute ili dok ne primijete da je područje trbuha potpuno opušteno.
Važno je obratiti pažnju na disanje – udahnite duboko i glasno izdahnite.

MOŽDA VAS ZANIMA

Čaj od anisa olakšava simptom bronhitisa i probavne tegobe

Poznat kao prirodni lijek, anis je biljka koja se koristi za liječenje prehlada, bolesti dišnih putova i gljivica … Ako vas muče neki od ovih problema, pripremite čaj od anisa.

Ljekoviti dijelovi biljke su plod, odnosno sjemenke koje sadrže eterično ulje, proteine ​​i ugljikohidrat. Osim toga, možete koristiti za olakšavanje određenih tegoba, au našim se krajevima koristi kao glavni za glavu, torte, sladoled, pekmeze i kompote, a ponekad se i od njega priprema i likeri.

Pileća juha s lukom štiti od prehlade i gripe – evo kako je pripremiti

Kako anis djeluje na naše zdravlje?
Vjeruje se da anis povećava protok majčina mlijeka te tako olakšava dojenje, a smiruje probavne tegobe, grčeve u trbuhu i rješava nadutost ili vjetrove. Anis otapa sluz u grlu kod osoba koje su boluju od bronhitisa i tako otvara dišne ​​puteve. Ako ste muči mokri kašalj, posegnite za pastilama od anisa – jedan će umiriti nadraženo grlo.

PRIPREMA ČAJA OD ANISA
Čaj od anisa će pogodovati zdravlju organizatora jer dežinficira službuću želju i tako pomaže kod grčeva i nadutosti, ali se posebno preporučuje osobama koje imaju problema s probavom i dišnim putevima.

Češnjak – prevenira bolesti, pomaže kod infekcije i visokog tlaka …

Priprema: Jednu čajnu žličicu aniša kuhati desetak minuta u mlijeku. Kada se pripremite ohladi, procijedite ga i dodajte žlicu meda.

Trebalo bi ga piti nekoliko puta tijekom dana. Ako ne volite mlijeko, onda je zahtjev čajnu žličicu anisa preliti čašom vrele vode i ostaviti ga tako15-ak minuta.

http://ordinacija.vecernji.hr

POGLEDAJTE  Svakog jutra jela sam 3 JAJA za doručak. Posle nekoliko nedelja MOM TELU dogodilo se OVO!

About the author