OVA HRANA SPREČAVA RAK DEBELOG CREVA: jedite ovo svaki dan i smanjite rizik od opasne bolesti

Promenom načina ishrane možete u velikoj mjeri smanjiti rizik od raka debelog creva.

Rak creva je opaka bolest koja se teško prepoznaje u ranom stadijumu, a ishod je često smrtonosan, piše Lepa & srećna.

Simptomi koji ukazuju na karcinom creva su bili bol u stomaku i leđima, umor, otežano disanje, krv u stolici i previše tamna stolica. Mnogi pacijenti imaju simptome koji pripisuju druge bolesti i odlaze od odlaska kod lekara, a to može biti kobno. Međutim, istraživanja dokazuju da će se promeniti režimi ishoda možete smanjiti rizik od debelog creva, preporučuje se da smanjite u crno meso, preradite meso, unesete alkohol i obavezno prestanete da pušite.

Hrana koja štiti telo od karcinoma kreve se voće i povrće bogato vlaknima, orašasti plodovi, mahunarke, žitarice od celog zrna i sočiva, preporučuje se da beli hleb zamenite integralnim. Ali, jedna namirnica je neverovatna lekovita kada je u pitanju prevencija karcinoma creva, a to je lekoviti avokado. Takođe, stručnjaci štede da zdravo masnoće uzimaju iz ribljeg ulja i sjemenki, proteine ​​iz jaja, mahunarke i piletine.

Svi smo pitali kako izbjeći bolest i proizvoditi život, a istraživanje dokazuje da je mnogo lakše postići ono što mislimo, piše Lepa & srećna.

Redovno vežbanje smanjuje rizik od prerane smrti za 30 posto, ali postoji još jedan trik koji će održavati zdravstvenu organizaciju. Zdrava ishrana je preduslov za iskopan životni vek, ali naučnici dokazuju da ćete zdravi biti ako svaki dan pokažete šaku orašastih plodova. Konkretno, osobe koje jedu samo 20 g orašastih plodova dnevno smanjuju rizik od karcinoma za 15 posto, a za 30 posto rizika od srčanih oboljenja.

Takođe, ako uživate orašaste plodove smanjite rizik od dijabetesa za čak 40 posto. Ova hrana bogata je vlaknima, magnezijumom, proteinima i polinezasićenim masnim kiselinama. Orasi su bogati antioksidanti koji regulišu stres i smanjuju rizik od kancere, ali i od gojaznosti.

Da li nam je zvanično što možemo, a na neke stvari jednostavno nemožemo uticati.

Izvor: lepaisrecna.rs

You may also like...