IŠIJAS I PRIRODNI LEKOVI: kako da izlečite bol u leđima uz pomoć 10 efikasnih a prirodnih lekova

Išijas nastaje usled iritacije ili povrede išijadikus nerva, najvećeg nerva u telu koji počinje iz kuke, grana se kroz noge i završava u podnožju. U išijasu, nerv biva stegnut, što za posledicu ima bol, ukočenost, peckanje, grčeve i slabost u mišićima nogu.

IŠIJAS I PRIRODNI LEKOVI: kako da izlečite bol u leđima uz pomoć 10 efikasnih prirodnih lekova Foto: Shutterstock
Srećom, postojeće stvari koje se mogu predstaviti da bi se olakšale simptomi i neke efikasne tehnike koje možete lako primeniti sami.

Išijas nastaje usled iritacije ili povrede išijadikus nerva, najvećeg nerva u telu koji počinje iz kuke, grana se kroz noge i završava u podnožju. U išijasu, nerv biva stegnut, što za posledicu ima bol, ukočenost, peckanje, grčeve i slabost u mišićima nogu.

Bol išijasa i drugi neuroloških simptoma su povezani sa osnovnim stanjem, kao što su degenerativne bolesti diska, kičmene stenoze ili jojnije diska (napuknuće diska).

1.Jačajte svoje trbušne mišiće i torzo

Vi ćete istovremeno raditi na snazi ​​i sprječavati povrede kao što je išijaša.

Kada radite na stomačnim mišićima, potrebno je da izvodite vežbe simetrično. Ako ojačate jednu grupu mišića, ignorisete onu drugu, išijas vam može pogoršati stvari. Uvek je potrebno da uradite isto tako da: ako imate jednu ruku ili nogu, radite isti skup sa suprotnim rukom ili nogom.

Trebam raditi vežbe joge za olakšanje išijadikus bola, a prepručljiv je pilates i plivanje.

Koristite Aleksandar tehniku ​​- tehniku ​​koja oslobađa tijelo tenzije i poboljšava držanje i koordinaciju.

Vežbe koje se izvode bez upotrebe bilo koje opreme ili aparata. Koristite težinu vašeg tela, također poznatu kao trening telesne mase.

2. Promenite vašu navigaciju

Svi mi imamo svoje muške navike. Možda nosite ranac preko jednog ramena? Pokreti asimetričnog položaja stvaraju veći pritisak na jednoj strani da se može izazvati.

Ključ je da postanete svesni vaše rutine i da ih menjate.

Adaptacija radne sredine je vrlo važna. Na početnici, ako provodite dosta vremena ispred računara, provjerite da li ste stolica, što je ukusno u vašoj vizi. Specijalista ergonomije vam može pomoći da procijenite svoju radnu sredinu. Također morate biti svjesni činjenice, da li možete za stolom previše sati, izazvati bolove u leđima.

3. Radite na ispravnom držanju

Mi sami smo krivi za nepravilno držanje.

Dobro držanje znači da su glava, vrat, leđa, zadnjice i noge u ravni. Posmatrajte sebe. Ako ste se iskrivili, ispravite se. Neki joga položaji mogu biti posebno dobri za ponovno razvijanje ispravnog stava.

Ako je jedna noga znatno duža ili kraća od druge, da može da utiče na način držanja i hoda.

4. Istezanje

Istezanje je jednako važno uvesti u svakodnevnu rutinu a ne samo kada želite da vežbate.

Istezanje razdvaja uske strukture, sprečava grčeve, produžava i jača mišiće. To će sprečiti išijas.

Ako vaša radna rutina uključuje mnogo ponovljenih pokreta, pokušajte u minutu pauze radite istezanje.

5. Teret podižite pravilno

Da li ste ikada primetili kako malo dete podiže teret? Savijte se u kolenima i podižite teretom, pomoću miša nogu a leđa držite ravno.

Nažalost kako starimo gubimo ovaj savršen i siguran način za pomeranje.

Kada želite nešto podignete, približite se i proverite da li imate solidnu osnovu. Savijte kolena i neka jaki mišići nogu i zadnjice preuzmu opterećenje. Držite leđa pravo da zaštitite diskove, ligamente i druge strukture u donjem delu ledja.

6. Opuštanje

Ljudi nose svoju mentalnu i fizičku težinu u raznim delovima tela. Skupljeni mišići mogu koristiti neobične i nevjerojatne položaje i počeo je biti kreiran na način koji će vam pomoći.

Odvojite vrijeme za opuštanje jer vaš mozak kontrolira svoje mišiće i trebate kontrolirati svoj mozak, a to znači da ćete dobiti signale.

Ovo se može koristiti za sprečavanje išijasa i ublažavanje hroničnog bola. Ako želite smanjiti brzinu, možete koristiti eterična ulja.

7. Olakšajte sebi rad

Nošenje teških opterećenja može ponekad biti izbjegnuto uz malu organizaciju i dalje planiranje. Često se nađemo u situaciji da nepotrebno nosimo teške knjige i gomilu papira.

Nabavite dobar ranac na početnu, vodite računa da opterećenje bude podjednako na leđima ili rukama.

8. Nosite odgovarajuću cipelu

Cipele imaju posebnu svrhu. Jedna bi trebale vam pružiti solidnu osnovu, koja vam daje dobar balans i podržava noge. Ako to ne učinite, vi ćete početi da se prilagođavate njima i njenim nepravilnostima.

Ako ste zabrinuti za išijas, nosite ravne cipele većinu vremena, nikako visoke potpetice. Nosite cipele koje se uklapaju pravilno i pružaju vam podršku.

9. Nosit abdominalni pojas

Abdominalni pojas vrši pritisak kako treba i usklađuje vaše mišiće. Može se nositi nekoliko tjedana i može vam pomoći da oporavi od bola posebno je dobar za jedan koji pate os bolova u kičmi, artritisa i spondiloze.

Pojas vas čini da budete svesni svog položaja i podstiče vas da se na ispravi. Međutim, treba koristiti samo u kratkim vremenskim intervalima i kombinaciji sa vežbama.

10. Provjerite svoj rutinu za vežbanje

Ponekad vežbe mogu izazvati bol. Ako smatrate da stvari postanu još gore nakon vežbanja, joge ili jutarnjeg trčanja, prestanite sa tim na nekoliko dana.

Obratite pažnju ako se bol smanjuje ili nestaje. Zatim, radite vežbe kao i ranije ili jednu po jednu. Na ovaj način ćete uočiti koja vam se ne sviđa i eliminišete zauvek.

Za bilo koju vrstu bola koja ne jenjava, obavezno se obratite lekaru. Potražite spas od vašeg fizioterapeuta koje vežbe smete da radite.

Izvor: lepaisrecna.rs

You may also like...