Kikiriki: Izvor energije bogat vitaminima

Kikiriki je, objašnjavajući stručnjake, odličan izvor energije i sadrži mnoštvo vitamina i minerala, uz dodatak proteina. Pogledajte šta se sve nalazi u kikirikiji i kakva dejstva on i odlučite sami koliko ćete često često u koju mjeru dodati svom jelovniku.

IZVOR PROTEINA

Kikiriki sadrži sedam grama proteina u količini jedne šake. Tim brojkama ne može pohvaliti veliki broj namirnica, tako da kikiriki može biti idealna grickalica ako želite pojačati unos proteina.

NIACIN

Ova namirnica sadrži važan kompleks vitamina B – niacina. Oko 200 grama kikirikije osigurava 15 procenata dnevnih potreba za niacinom, vitamine važne za proizvodnju energije.

Suplementi: Ovo su glavni sastojci whey proteina!

OSEĆAJ ZADOVOLJSTVA

Proteini i vlakna u kikirikiju pomažu da se otarasite osjećaju gladi. Korisno, zar ne?

ODBRANA ĆELIJA

Antioksidantni vitamin E nalazi se u ovoj grickalici, a on je poznat po tome što štiti ćelije od slobodnih radikala koji mogu uništiti ćelijsku strukturu.

VLAKNA

Kikiriki je pripremljen zdravih vlakana u oko 200 grama i nalazi se 10 procenata dnevnih vrijednosti.

NEMA PRAZNIH KALORIJA

Uz sedam grama proteina, kikiriki sadrži i još šest osnovnih hranljivih sastojaka. Uz to, može biti snažan i kaloričan obrok. Nećete samo dati bogat ukus, već ćete dati dovoljno vitamina C, A i E, magnezijuma i tiamina.

ZDRAVLjE KOSTIJU

Nedavno sprovedene studije otkrile su da manje od polovine Amerikanaca unose propisane dnevne unose magnezijuma, koji je važan za zdravlje kostiju.

VIŠE MANGANA

U kikirikiju se nalazi dosta mangane koja omogućava telu da sagori kalorije. Deluje kao koenzim i pomaže metaboličkoj aktivnosti ljudskog organizma.

Svi smo upoznali s primamljivim i hrskavim ukusom prženog kikirikija. Ako ništa od navedenog nije podstaklo da slobodno uživate u njemu, setite se samo njegovog neodoljivog ukusa.

Izvor: menshealth.rs

You may also like...