ŽENSKO ZDRAVLJE: koje obloge treba koristiti protiv cista na dojkama

Ovih 6 prirodnih obloga pomaže protiv ciste na dojkama – odlični su i kao prevencija, kao dopunska terapija medikamentima.

1. Obloga od nevena

Kašiku nevenog cveta (najbolje svežeg) preliti s pola litra ključale vode i ostaviti da odstoji poklonljeno 20 minuta, piš Kurir. Nevenov čaj može da pije, ali je još efikasniji ako se koristi u vidu obloga.

Gazu natopiti na grudi, prekršiti peškirićem i umotati zavojem. Najbolje je da oblogu stavite uveće i ostavite da prenoći. Naturopate preporučujem da se ovaj metod lečenja koristi u kombinaciji s oblogama od slanog rastvora. Lanena krpica se natopi rastvorom napravljenim od kašičice soli i vode od 200 ml.

 

2. Obloga od ruse trave

Pomešati u jednim delovima iseckanu biljku rusu i istopljen maslac. Naneti lagano u mestu gde se nalazi cista na dojcima i ostavlja da deluje najmanje četiri sata.

3. Obloga od cvekle

Na vodenom kupatilu pripremite kašu od 200 g gotovih cvetova i dodajte nekoliko kašika devetoprocentnog sirćeta. Dobijenu kašu koristite kao oblog, najbolje tokom noći, a ujutru se okružite vunenim šalom.

Terapiju sprovoditi tokom 10 dana. Cveklu treba koristiti u ishrani, jer zahvaljujući njegovom sastavu deluje blagotvorno na čitav organizam i doprinos izlečenju cista.

4. Obloga od kantariona

Dvadeset grama kantariona preliti šoljom ključale vode i nakon dva sata postupka. Gazu natopiti čajem i staviti ga na mesto gde se nalazi cista. Ove obloge za ciste na dojkama trebaju biti oko pola sata. Postupak ponavlja najmanje 2-3 puta dnevno.

5. Obloga od kupusa

Kupusov list blago izlupati i premazati ga maslacem. Staviti ga lagano na dojku i obući udoban pamučni grudnjak. Ostaviti da deluje preko noći. Ponavljati najmanje nedelju dana.

6. Obloga od šargarepe

Najpre je potrebno izgovoriti na najsitnijem rendeu i obložiti mu grudi. Obloga za ciste na dojkama treba da se menja čim se šargarepa osuši, jer tada gubi lekovita svojstva.

IZVOR: lepaisrecna.rs

You may also like...