Sve ide od nogu: Ovako izmasirajte stopala i oporavite ceo organizam!

Na stopalima se nalaze zone koje odgovaraju svim oganima i žlezdama u našem organizmu, kao i preko 70.000 nervnih završetaka.


Foto: Profimedia
Masaža stopala je odličan način da poboljšate stanje organizma, zato što se ne mogu slobodno nazvati anatomskom mapom cijelog tijela, na kojem su svi organi i sustavi koji su takoder refleksni točci.

Na stopalima se nalaze zone koje odgovaraju svim oganima i žlezdama u našem organizmu, kao i preko 70.000 nervnih završetaka.

Danas su poznati brojne korisne i prijatne tehnike za masažu stopala koje dolaze iz različitih kultura.

Sprečite oticanje u nogama i bolove u leđima i mišićima

Obična velnes masaža stopala će pomoći kod osećaja težine u nogama, mišićnog umora, itd. Korisna je kod bola i spazma u donjem delu nogu i leđa, kao i kod jakog fizičkog napora.

Stopala nežna kao kod beba: Jedna jedina namirnica leči ispucale pete!
Stvara se efekat “isceljenja” kod masaže stopala jer eliminiše osećaj neprijatnosti, opušta mišiće nakon fizičkog treninga i sprečava oticanje i probleme sa koštano-mišićnim sustavom.

Tai masaža, na početnoj razini, poboljšava limfni sustav i cirkulaciju krvi, što je sustav koji eliminira probleme s digestivnim traktom i normalizacijom urinarnog trakta. Sprečava oticanje nogu, razvitak varikoznih vena, pomaže kod insomnije i napetosti, a pomaže i kod grčeva u mišićima.

Popravite cirkulaciju

Masaža stopala, odnosno stimulacija određenih točaka na stopalima (akupresura), predstavlja jedan od najčešćih vidova masaža, jer se na stopalima nalazi najviše biološki aktivnih točaka, koje predstavljaju “projekcije” organa u telu.

Stoga masaža tih točaka ima lekovito dejstvo na određenim unutrašnjim organima, a također može otkloniti umor i napetost. Kao i obična velnes masaža, akupresura stopala također pomaže kod nekih hroničnih bolesti. Doprinosi normalizaciji krvnog pritiska i limfne drenaže, respiratornih procesa i varenju.

Nanesite ovo na stopala: Gljivice nestaju preko noći! (Recept)

foto: Profimedia
Ova masaža vam također pomaže da se opustite i oslobodite napetosti. Ovom tehniku ​​možete i otkloniti bolove u zglobovima.

Velnes masaža kod kuće – uradite sami!

– Prvo stavite jastuče ili urolano ćebence ispod kolena.

– Temperatura prostorije bi trebalo da bude normalna, tako da vam se neće hladno zaustaviti.

– Bilo bi poželjno da prostorija bude mirišljava, tako da da upalite mirišljave sveće ili mirisne štapice (ako imate) jer će vam mirisne arome pomoći da se dodatno opustite.

– Pripremite kreme koje zagrevaju kožu da biste se oslobodili bola i osećaja težine u nogama.

– Masaža bi trebala početi s triljem stopala prstima, a onda svaki nožnog prsta posebno.

– Nakon što ste ugrejali stopalo, počnite da masirate kružnim pokretima palca.

– Onda izmasirajte donji dio noge i Ahilovu petu isto kružnim pokretima.

– Pomerajte se polako, a zatim djelić dana, a zatim se vratite i zaustavite i sve ponovite.

Još jedna vrsta masaže zaustavila je boso hodanje po sitnim kamenčićima ili pesku (na plaži) ili na sveže pokošenoj travi. Veoma je prijatno, ai zdravo.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...