Najzdravija grickalica na svetu: Pistaći leče anemiju, smanjuju rizik od srčanih bolesti i čuvaju liniju!

 

Zbog ovih zdravstvenih prednosti sigurno ćete ih uvrstiti u svoj jelovnik, ako već niste

Pistaći su jedan od omiljenih grickalica kod mnogih ljudi, a njihovi zdravstveni blagodeti su mnogostruke.

Puni su vitamini A, B6, C i E koji su važni za rad srca, jačanje imunog sistema, štiteći od štetnih zračenja, odlični su za prevenciju raka i očuvanje nervnog sistema. Bogati su magnezijom, gvožđem, kalcijumom, fosforom, cinkom, manganom, kalijumom i bakrom.

Pored toga, sadrže i vlakna koja su potrebna za zdravlje probavng trakta.

Zato se preporučujemo ljudima koji slušaju anemijom jer oni podižu gvožđe. Pored toga, ako imate grčeve u stomaku, pistaći će vam pomoći da olakšate tegobe.

Pistaći ubrzavaju metabolizam i regulišu kilažu, zahvaljujući vlaknima, belančevinama i mastima brzo stvaraju osećaj svojstava.

Iako pistaći imaju manje kalorija od drugih orašastih plodova, ne preterujte sa konzumiranjem.

Najbolje je da kupite neoljuštene pistaće. S obzirom na to da će vam biti potrebno više vremena da bi se pokazalo da je ljuski, veća je verovatnoća da neće preteterati njihove količine.

Lekovita svojstva pistaća

Spadaju među najstarije orašaste plodove. Stari rimski vladari su ih smatrali pravim poslasticom. I danas se preporučujem za grijanje ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih dobrobiti za ljudske organizme.

Odlični su u borbi sa anemijom, regulišu telesnu težinu, snižavaju loš holesterol, smanjuju rizik od bolesti srca i čuvaju vid.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...