Ako se borite s gubitkom kose, postoji inovativni tretman koji pomaže, ali uključuje i vašu krv

U ovom dobu godine moguće je primjetiti da kosa pojačano ispada, što je normalno.

Nema potrebe je shvatiti razliku između „normalnog“ ispadanja vlasi, što je to što vlasništvo dnevno, od onog koje je izazvalo druge faktorima.

Ispadanje kose može biti genetski uvjetovano, provocirano uzimanjem nekih lijekova, nastaje obično i nakon poroda, tijekom menopauze ili uslijed stresa.

Proširene vene: skleroterapija je tehnika koja pomaže, a ima najmanje nuspojava

Simptomi su postupno stanjivanje vlasi, mjestimično potpuni gubitak kose, povećano ispadanje kose tijekom češljanja i pranja. Uzorci mogu biti nasljedni, uzrokovano hormonalnom promjenom, uzimanjem nekih lijekova. Dodatni faktori rizika su dobri, loše preprambene i životne navike te zloglasni stres.

Pacijentu pokušajte prilagoditi terapiju spriječiti ili smanjiti opadanje kose. Učimo ga prevenciju i pomažemo pri ukorupanju simptoma i na zdravom te nutricionističkom uravnoteženom prehranom, savjetima i pripremama za pravilnu njegu i održavanje kose. Izbjegavanje stresa te pravovremenim javljanjem liječnika dermatologu s dijagnostičkim dijagnozama i provođenjem terapije postižu se odlični rezultati.

Terapija protiv ispadanja kose često je dugotrajan proces i provodi se kombinacijom različitih postupaka. Liječnik dermatolog određuje vrste terapija i preporučuje liječenje nakon pregleda. Terapija može biti lijekovima, PRP ili terapija matičnim stanicama, karboksiterapija i mezoterapija vlasišta.

Kapilare na licu – dermatologinja otkriva kako ih učinkovito ukloniti

TERAPIJA POMLAĐIVANJA MATIČNIM STANICAMA
PRP ili terapija pomlađivanja matičnim stanicama je inovativna metoda biostimulacije stanica kože vlastitom plazmom bogatom faktorima rasta. Kao takva pruža dodatnu mogućnost u prevenciji i tretiranju simptoma starenja kože, ožiljake, strija i problema ispadanja kose.

PRP je tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, a trombociti i faktori rasta iz krvi stimuliraju reakciju matičnih stanica. Tretman može provoditi samo visoko obrazovanje. Budući da se koriste komponente vlastite krvi, ne postoji opasnost od alergijskih reakcija.

MEZOTERAPIJA VLASIŠTA
Mezoterapija vlasišta osigurava unos aminokiselina, vitamina i minerala izravno u kožu vlasišta koja se postiže vitalnost vlasi, bolja cirkulacija i hidratacija kože vlasišta. Vlas postaje jača, a obnavljanjem folikula dlake stimulira se rast novih vlasi.

KARBOKSITERAPIJA VLASIŠTA
Karboksiterapija vlasništvo je jedinstveni postupak koji obuhvaća ubijanje ugljičnog dioksida u vlasište. Karboksiterapija poboljšava cirkulaciju na mjestu injektiranja, stimulira eritrocit na otpuštanje kisika, potiče stvaranje novih krvnih žila oko korijene dlake i povećava protočnost u malim krvnim žilama što korijen opskrbljuje vitaminom i drugim nutrijentima, što dovodi do stimulacije rasta kose.

Kada i kod svakog liječenja je potrebno početi na vrijeme. Preventivni pregledi su uvijek pametna ideja. To zna i pjevačica Sanja Doležal koja je redovita u našoj ordinaciji i kao što znate njezina kosa je bujna, vlasište zdravo i njegovano.

Izvor:http://ordinacija.vecernji.hr

You may also like...