Kako da pripremite ulje od ljutih papričica protiv reume

Bolovi u zglobovima znaju da će biti vrlo neprijatni i mučni, jer predlažem da isprobate prirodni recept protiv reume koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava tegobe …

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgija, reume i bolova u zglobovima.

Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrevajućih ulja. Deluje nadražajno: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim delovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Sastojci:

  • 10 svežih crvenih ljutih papričica
  • 2 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja
  • staklena tegla od 1 litar

Priprema:  papričice oprati, odseći dio gdje se nalazi peteljka i samleti na mašini za mlevene mesa. Dobićete oko jedne čaše isitnjene smese. Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mjesto (recimo u donji dio kuhinjskih elemenata). Posle 7 dana pročitajte sadržaj kroz gazu ili plastičnu cediljku.

Iskorišćenu smesu od paprike možete ostaviti u frizideru i upotrijebiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Kako koristiti:  Prvo vrijeme utrljavanja nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim delovima tela. Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili hulahopke, ako su u pitanju noge. Utopljavaj i druge delove tela, u zavisnosti od lokacije bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osetićete pečenje na koži, ali će se podnošljivo, čak i prijatno, jer će se ulje duboko grejati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

Vremenom možete smanjiti intenzitet nanošenja ulja. Posle mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom nedeljno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promene vremenskih uslova. Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

Izvor: lepaisrecna.rs

You may also like...