Telo pamti prejedanje, lošu hranu i slatkiše: Očistite pankreas, sačuvajte zdravlje! (RECEPT)

 

Ovi prirodni lekovi pomoći će vam da sačuvate zdravlje i bez muke

Pankreas je organ na kojem se obično ne obrađuje pažnja dok nas ne zasmeta nepodnošljiva bol. Međutim, vrlo je važno znati da li je odgovoreno za uklanjanje toksina iz organizacije.

Ako se toksini akumuliraju previše, pankreas ne može normalno da funkcioniše. Stoga je korisno očistiti pankreas.

Pankreas je bio jedan od “zaboravljenih organa” zajedno sa slezinom i slepom kremom. Pankreas obavalja sledeće funkcije: učestvuju u varenju, proizvode hormon, regulišu šećer u krvi.

Ako pankreas ne radi kako treba, metabolizam je poremećen. Ako se poremećaji rada pankreasa ne leče na vreme, ova bol može postati hronična.

Pankreatitis: upala pankreasa koja može biti akutna ili hronična. Pankreatitis se obično povezuje s nezdravom hranom, trudnoćom ili stresom.

Rak pankreasa: izuzetno je opasan život, ako se kasno otkrije. Međutim ako već ranije otrkije postoji velika šansa za ozdravljenje!

Pankreas insuficijencija: kada pankreas ne može da proizvede digestivne enzime ili insulin u dovoljnoj količini. Ova patologiaj se obično povezuje sa nezdravom hranom, neuravnoteženom ishranom, stresom i nedostatakom fizičke aktivnosti.
Ovo su simptomi da pankreas nepravilno radi:

Bol u stomaku, povraćanje, temperatura, bezrazložan gubitak težine, povišena glukoza u organizmu…

Biljke koje pomažu da se očiste toksini iz pankreasa

Kao lek ali i dodatak ishrani, a za zadaviji pankreas predlaže se da se koristi:

Maslačak

Koren maslačka stimuliše proizvodnju žuči i blagotvorno deluje na zdravlje jetre i žučne kese. Olakšava rad pankreasa. Preporučena doza zavisi od starosti i težine osobe koja je konzumira.

Beli luk

Jer beli luk stimuliše cirkulaciju krvi, sprečava infekcije, uništava parazite, reguliše glukozu u krvi, poboljšava funkciju pankreasa, leči rane…

Svako jutro na prazan želudac pojedite jedan čen belog luka i očistite telo od toksina.

Cimet

Često se koristi za pripremu deserta. Ovaj začin poboljšava probavu i zdravlje pankreasa. Cimet je takođe koristan pri lečenju dijabetesa jer snižava nivo glukoze u krvi.

Ehinacea

Ova biljka je poznata po tome što poboljšava imutitet i stimuliše proizvodnju žuči, podjednako je dobra za zdravlje pankreasa i slezine. Međutim, ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa tipa 2, jer ometa proizvodnju insulina.

Pripremite čaj od: 1 kašike ehinacee (15 grama); 1 čaša tople vode (250 mililitara). Ovaj napitak savršeno čisti telo od toksina i poboljšava varenje.

Zdravlje pankreasa možete sačuvati i ako se:

Suzdržite od previše vruće i začinjene hrane.

Smanjite šećer i rafinisano brašno.

Pijete manje alkohola i kafe.

Ne prejedate se ..

Uključite gorku i kiselu hranu koja će podstaći izlučivanje želučanog soka.

Jedete više svežeg voća i povrća.

Vežbate redovno

Prestanete da brinete i posetite da volite sebe!

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...