Šumska zavodnica

Konačno možemo uživati u toplom sunčanom vremenu te širokom izboru voća.

 

Tom je prigodom Dr.Oetker svoju liniju dodataka za kolače upotpunio još jednim proizvodom: svijetlim i crvenim Preljevom za torte Fix. Preljevi se pripremaju jednostavno i brzo, što odgovara suvremenom tempu života, s vrućom vodom u samo pola minute, bez grudica i bez kuhanja. Idealni su za ukrašavanje i obogaćivanje voćnih kolača i torti.

Moj prvi odabir za isprobavanje je šumsko voće i Preljev za torte Fix crveni.

Sastojci:

 

500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća

 

500 ml slatkog vrhnja

 

50 g šećera u prahu

 

1 vanilin šećer

 

1 instant želatina

 

450 g smrznutog šumskog voća

 

1 Preljev za torte Fix crveni

 

250 ml vode

400 g piškota

 

Priprema:

 

Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.

 

Obruč za tortu (26 cm) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.

 

U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.

U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.

 

Šumsko voće ocijediti.

Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g)  te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.

Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.

Tortu prije rezanja držati u hladnjaku minimalno 4 sata ili najbolje preko noći.

Skinuti obruč s folijom pa poslužiti 🙂

Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.

Izvor:http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com

 

You may also like...