Sergej Bubnovski: Tablete neće izlečiti pritisak! Umesto toga radite ovo! (VIDEO)

 

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je ostaviti tablete i iskoristiti resurse svoga tela

Profesor Sergej Bubnovski nekada je jedva upeo da pobegne iz kandži svoje bolesti. Sada se “izvukao”, ali ne sa lekovima. Stvorio je sopstveni sistem isceljenja koji se zove kineziterapija, a zasniva se na pokretu. Danas na noge podiže mnoge beznadežne pacijente i to pomoću ovog sistema isceljenja.

Njegov savet je da se niko ne uzda u čudesnu moć tableta, već da koristi unutrašnje resurse svog organizma. To nije teško uraditi. Naime, dovoljno je da svako jutro uradimo par vežbi. Takođe, njegova preporuka su čučnjevi.

“Izlečite se bez tableta i to tako što ćete se osloniti na svoje telo. Kupajte se hladnom vodom, stimulišite telo… Pre ili kasnije, svi se odlučuju na gimnastiku. Moji pacijenti sa ozbiljnim kardiološkim bolestima, bili su fascinirani medicinskim fenomenom koji im se desio kada su počeli da vežbaju.

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je ostaviti tablete i iskoristiti resurse svoga tela koji će ti pomoći da se oslobodiš povećanog pritiska.

Ni jedan kardiolog na svetu mi ne može pokazati pacijenta koji je izlečen od hipertenzije tako što je uzimao tablete.

Ako lečiš pritisak tabletama, to znači da prvo počneša da piješ jednu a kasnije celu šaku tableta…

To je jedna vrsta zavere.

Čim se osoba razboli, nakon četrdesete godine, kardiolozi kažu: vreme je da uzmete kardio protektore. To znači da ste imali bol u grudima i umesto da shvatite zašto se pojavio, poslušno ćete otići u apoteku i uzeti lekove koji će vam kao zaštiti srce. U stvari, neće doći do profilakse, bolest će se pogoršati. Jer bol u grudima je rezultat slabosti tela. Moramo da shvatimo šta nam se dešava sa srcem i krvnim sudovima.

Nisam video da zdravi ljudi napuštaju bolnicu, samo preživeli.

Sa 40 godina dođu kod lekara sa bolom u grudima i pita ih šta da rade, doktor da lekove koji ne deluju. Nakon nekog vremena osoba se okreće alternativnim tipovima lečenja, pa otkriva pokret, disanje.

Paradoks: Kada se dete razboli, doktor preporučuje mirovanje. Kaže, oslobodite ga fizičkog vaspitanja. Iz nekog razloga se veruje da će pokret osobu razboleti. Ali kao što znate, ispod kamena voda ne teče!

Svakodnevni čučnjevi sa ravnim leđima pomoći će da se rešimo mnogih zdravstvenih problema.

“Ali bol je tešo kontrolisati,” reći ćete.

Uz akutni bol primenjujemo hladan oblog, koji olakšava oticanje, poboljšava mikrocirkulaciju. Bol je uvek oticanje, nakupljanje tečnosti. I treba da radite vežbe koje će pumpati tečnost iz zglobova. Angina je takođe upala unutrašnjih krvnih sudova. I to je bol koja se javlja u grudnom košu. I mi umesto da radimo vežbe, pumpamo krv u krvne sudove, mi idemo u krevet i legnemo, gutamo tablete.

Pacijenti me pitaju: “Zašto mi se ovo dešava, ceo život se bavim sportom?” To je kao kada dođete kod zubara i pitate ga zašto imate karijes kada svako jutro perete zube.

Verovatno ne vežbate pravilno. Da bise osetili benefit vežbe morate da vežbate do bola u mišićima koji na kraju vode ka zadovoljstvu.

Ako radite gimnastiku ujutru vi nećete ostariti, podmladićete se! Kod osobe koja redovno praktikuje gimnastiku dešava se da se ćelije podmlađuju umesto da stare.

Preporuka doktora Sergeja Bubnovskog

Moja preporuka je sveto trojstvo: čučnjevi, sklekov i vežbe na klupi. Jednom sam se sreo sa umetnikom Borisom Efimovim koji je živeo 108 godina. Pitam ga: “Šta radiš da tako dugo živiš?”

“Ništa”, odgovara:”Čučnem 450 puta dnevno!”

Verujte mi ovo je jedini način da vam krv prostruji kroz celo telo!

Ako dnevno izvedete pravilne čučnjeve 20 puta mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sede za kompjuterom.

Ako ste sedeli sat vremena bez ustajanja, uradite 30 čučnjeva! Svako jutro počnite tuširanje hadnom vodom u trajanju od 5 sekudni. To će biti dovoljno da vam krv prostruji kroz telo!

https://youtu.be/7tU5bz9UGUI

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...