Krema od avokada, banane i limete – izvrstan desert za koji morate izdvojiti jako malo vremena

Tako je, trebat će vam malo vremena, nimalo kuhanja, a dobit ćete puno okusa i krcate teglice zdravlja.

U mom okruženju avokado se i dalje najviše povezuje sa slanim umacima poput guacamole, ali avokado izvrsno funkcionira u slatkim desertima.

Mousse od čokolade koji za bazu ima avokado je slastica koja će razoružati i one najtvrdokornije nevjernike, a ova predivna zelena krema je u tom istom rangu. Obiluje nezasićenim masnim kiselinama, vlaknima, željezom, bakrom, fosforom, magnezijem, kalcijem i kalijem, a osim toga bogat je vitaminima A, C i E.

Jedna malena limeta sadrži iznimno puno kalcija i folne kiseline, a kivi je prepun antioksidanta i sadrži vitamin C, i to u većoj količini i od naranče. Odličan je izvor kalija, vlakana, vitamina A i E… i mogla bi ja tako nabrajati do tko zna kada, ali onda će uvodni tekst biti dulji od same pripreme deserta pa zato najbolje krenimo na recept, a detaljnije o svakom voću pročitajte ovdje u nekom od mnogobrojnih članaka s portala.

Za recept je potrebno da banane prethodno smrznete jer će smrznute banane dati desertu onu kremasto sladolednu teksturu, a za to vrijeme pročitajte malo o čudotvornim borovnicama i grožđu.

I bez straha, dok budete gotovi s pripremom i serviranjem, krema će biti taman na ugodnoj temperaturi za uživanje sada zimi kada nam na spomen smrznutog cvokoću zubi.

U toplijim mjesecima kremu nakon pripreme samo vratite kratko u frižider i dobit ćete predivan hladni desert.

Foto: Mare – krema od avokada, banane i limete

Za 4 teglice deserta, okvirno 500 ml kreme trebat će vam:

2 avokada
2 banane ( prethodno smrznute )
½ limete (sok)
1 žlica agave sirupa
3 kivija
1 šaka borovnica i bijelog grožđa
krema od avokada banane i limete
Foto: Mare – krema od avokada, banane i limete
Priprema:

Banane ogulite, narežite na kolutiće i smrznite. Tako pripremljenim bananama trebat će od 15 do 25 minuta da se smrznu. Za to vrijeme ogulite avokado, nasjeckajte kivi i operite borovnice i grožđe.
U blenderu blendajte avokado, smrznute banane, sok jedne polovice limete i agavin sirup sve dok ne dobijete glatku gustu kremu.
U posudice za serviranje stavite kivi izrezan na komadiće, na njega kremu i na vrh borovnice i grožđe ili po nekom svom redoslijedu.

U slast!

Izvor:krenizdravo.rtl.hr

 

You may also like...