Moćna kombinacija koja topi salo sa stomaka: 5 dana pijte jednu čašu pre svakog obroka! (RECEPT)

Ovu vodu je lako napraviti, a zdravstvene koristi su velike


Poznato je da su limun i đumbir moćna kombinacija koja donosi blagodeti po zdravlje i rešava brojne tegobe.

Ako ih ukombinujete sa vodom, možete rešiti i problem masnih naslaga na stomaku. Naime, nutricionista Sintija Sas je osmislila dijetu Sassy voda koja smiruje probavu i sprečava nadutost.

Veoma je efikasna za hlađenje organizma tokom vrućih letnjih dana, ali je vrlo i korisna i za hidrataciju organizma tokom proleća. Zbog limuna i đumbira koje sadrži podstiče probavu i detoksikaciju, te savršeno čisti organizam nakon teške zimske hrane, kaže nutricionista Sandra Marić Bulat.

Dodaje kako voda s dodatkom limuna i ribanog đumbira razbija masti oko trbuha i može pomoći da skinemo manji višak kilograma koje smo nakupili tijekom zime.

U kombinaciji s limunom podstiče sagorevanje masti, pa uz laganiju ishranu s više povrća i voća karakterističnoj za proleće, možemo skinuti salo sa stomaka.

Nutricionista Sandra Marić Bulat je otkrila postupak pripreme.

Limun operite i oribajte s četkicom pod vodom.
U 8 čaša vode iseckajte jedan limun s korom na tanje kriške.
Ogulite i iseckajte jedan sveži krastavac na tanke šnite i dodajte jednu kašičicu sveže naseckanog đumbira
Pijte jednu čašu pre svakog obroka, dok ostatak možete piti tokom dana po potrebi

 

foto: Shutterstock
Ukus će biti bolji ako u vodu dodate 10 do 12 listića mente.

Bitno je da vodu dobro pripremite uveče ili rano ujutro, kako bi sastojci otpustili vredne materije pre nego što počnete da je pijete.

Osobe koje imaju problema sa želucem ili crevima mogu početi i s manjom količinom Sassy vode, a trebalo bi je piti kontinuirano tri do pet dana, a onda po potrebi opet nakon sedam do deset dana pauze.

Međutim, ova voda se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, te ljudima koji imaju žučni kamenac.

Naime, đumbir podstiče proizvodnju žuči i cirkulaciju, pa može da dovede do visokom pritiska. Takođe, studije su pokazale da može dovesti i do spontanog pobačaja.

Dijabetičari treba da obrate pažnju jer đumbir u kombinaciji s lekovima može preterano da spusti šećer u krvi i poveća rizik od hipoglikemije.

Izvor:stil.kurir.rs

You may also like...