Popravljaju dotok krvi do kičme i mozga, čiste krvne sudove od začepljenja: Top 4 vežbe istezanja! (FOTO)

Popravite držanje, eliminirajte bol i pomoć celom telu da biste bili jaki i otporni
Loše držanje tijela i zakrivljenost kičme mogu ometati cirkulaciju krvi, zbog čega će biti organizirano ili neće dobiti dovoljno kiseonike.

Čuveni Kacudžo Niši je razvio jednostavan kompleks od 4 vežbe za kičmu koja će poboljšati držanje, vratiti pršljenove na mjesto i pomoći krvnim sudovima da biste mogli očistiti od naslaga koje dovode do početka prijava!

NE PROPUSTITE

Probala sam JAPANSKU TERAPIJU VODOM na tri meseca: Desilo mi se ovih 5 stvari

Poboljšana dotok krvi do mozga, jača kičmu i čiste krvne sudove od pokretanja.

Početna pozicija: Lezite na leđa na čvrstom podlogu. Svaki mišić treba da bude opušten.

Izvođenje vežbe: Lagano savijte kolenu, zatežujte pete prema zadnjicama, ali bez odizanja sa podacima. Podignite glavu s poda (bez podmeranja kičme) i istegnite ruke ka kolenima. Kada prsti dotaknu kolenu, ostanite u toj poziciji 1-2 minuta. Vratite se u početni položaj i opustite 1-2 minute, bez ustajanja i pomeranja.

 

foto: Profimedia

Druga vežba

Popravljajte cirkulaciju, očistite naslage soli u predelu kičme.

Početna pozicija: Kleknite rukama sa telom.

Izvođenje vežbe: Lagano se izvijte ka nazad i ukrstite noge u predelu skočnih zglobova. Pridržavajte ih rukama. Ostanite u tom položaju bar 5 sekundi, pa se vratite u početni. Ponovite vežbu 3-10 puta. Vremenom povećavajte broj ponavljanja, važno je da ne opteretite kičmu previše odjednom.

foto: Profimedia

Treća vežba

Leči kičmu i bol leđima, poboljšava rad srca.

Početna pozicija: Stanite sa raširenim nogama i stopalima postavljenim paralelno.

Izvođenje vežbe: Dlanove stavite na leđa u području bubrega, tako da vam prsti dodiruju krsta. Polako krenite da naginjete glavu unazad, postepeno izvijajući kičmu. Idite unazad što više možete – kad dostignete svoj limit, pustite ruke da slobodno padaju pored tela. Ostanite u ovoj poziciji dokle god se osećate prijatno, pa vratite ruke u početni položaj i lagano se vratite u početnu poziciju.

Četvrta vežba

Poboljšana fleksibilnost i dotok krvi do kičme.

Početna pozicija: Stanite sa razdvojenim stopalima u širine ramena. Noge su opuštene.

Izvođenje vežbe: Lagano izmasirajte donji deo leđa dlanovima, pa se lagano, brzo (koliko možete) ali pažljivo nagnite napred. Pokušajte da dlanovima dodirnete pod. Ne savijajte kolena, ali se trudite da noge ostanu opuštene. Vratite se u početnu poziciju, a zatim se lagano naginjite levo-desno nekoliko puta.

Napomena: Sve četiri godine trebalo bi raditi svaki dan. Treba vam malo vremena da biste postali laki da ih izvodite, ali vredete – nećete popraviti samo zdravlje kičme, već i čelog tela.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...