Farmaceut otkriva – šta se dešava u organizmu sat vremena nakon što popijemo gazirano piće

Samo jedno gazirano piće može učiniti puno više organizma, zato – ne preterujte, upotrijebite farmaceutske proizvode.
Gazirana pića obiluje fruktoznim šećerom i praznim kalorijama kako biste svakako trebali izabrati da ih pijete često.

Farmaceut Niraj Naik upozorio je da je jedno gazirano piće organizovano može učiniti mnogo više štete nego što mislimo. On je otkrio šta će se dogoditi već nakon 10, 20, 40 minuta i, na kraju, nakon jednog sata.

Prvih deset minuta telo “pogađa” povećava količinu šećera, kao da ste poveli 10 kašika šećera, ali neće nestati osetiti promena u svom organizovanom delovanju fosforne kiseline.

Osim toga, telo „napada“ povećava količinu šećera, i deluje tako da organizuje „oduzima“ vitamine i minerale. Osim nezdravog rada iznutra, tamno gazirano će ostati i neugodno mrlje na zubima, posebno ako ih često pijete, vaši zubi će se potamneiti.

Nakon 20 minuta šećera u krvi raste i dozrijeva izlučivanje inzulina. Jetra reagiuje tako da pretvara šećer u masne naslage.

Nakon 40 minuta dolazi do apsorpcije kofeina. Krvni tpritisak raste, kao odgovor na to da distribuira više šećera u krvotok. Receptori za adenozin u mozgu su sada blokirani i šireći osećaj umora i pospanosti.

Nakon 45 minuta u telu se pojavilo izlučivanje dopamina koji stvara osećaj sreće, slično onome kad osoba konzumira heroin, pojavila Naik.

Nakon sat vremena gazirano je piće i dalje “gura” metabolizam, jer se fosforna kiselina iz pića veže kalcijumom, magnezijumomi cinkom u krevu, velika količina šećera i potrebno je zaslađivača povećati povećano izlučivanje kalcijuma.

Nemački pedijatri koriste: gazirani sokovi nisu za decu
Zbog visokog sadržaja kofeina, šećera i kiselina, nemačkih pedijatri spasili su da bi deka školskog uzrasta trebalo gazirane sokove da izbjegnu što je više moguće, a evo i zbog čega …
Dr Ulrih Fegeler iz nemačkog Udruženja pedijatara kaže da je to kao i kod brojnih stvari u životu, količina, bez sadržaja, ono što može biti štetno.

Fegeler smatra da bi deca i mladi trebalo da izbjegavaju konzumiranje gaziranih sokova zbog visokog sadržaja kofeina, šećera i kiselina i upotrebe da bi bilo kombinacija šećera i kiselina posebno štetnih za zube i zubnu gleđ.

Fegeler pokazuje da je stvar u količini i, prema svom mišljenju, roditelji školske deci povremeno, odnosno u posebnim prilikama mogu dati i više od jedne čaše tih bezalkoholnih pića.

Izvor: www.yumama.com

POGLEDAJTE  Otkrivena dva neobična simptona kod muškaraca i žena koji su bolovali KOVID.

You may also like...