3 kafe dnevno: Sprečavaju Parkinsonovu bolest, rak i bolest kostiju!

 

Ako ste odlučili da odustanete od ispijanja kafe, da biste mogli da dovedete do ozbiljnih promena u vašem telu

Evo kako će vaše telo da se ponovo dogodi ako mesec dana presetite kafu:

1. Izgubićete kilograme

Naučnici su otkrili da dnevna doza kofeina koja se nalazi u kafiću, gaziranim napicima i čaju može povećati šećer u krvi za 10 procenata. Čak i ako ne stavite mlijeko, šećer ili šlag u kafiću, ovaj napitak može sadržati 200 kalorija.

2. Bićete gladni stalno

Kafa smanjuje apetit. Ako se odreknete kafe, ponovo ćete doručkovati ono što znači da će vaše telo dobiti bolju energiju svakog jutra. Samo se pobrinite da svako jutro jedete slani obrok, a ne slatkiše. Nikad kofein ne menjajte slatkišima, bez obzira koliko vas telo molilo.

3. Spavaćete bolje

Kada kofein izaberete iz vašeg organizma, spavat ćete bez problema. A, verovali ili ne, buđenje će biti lakše.

4. Imaćete glavobolje

Klasična kriza zbog nedostatka stimulansa na koje je telo naviklo, rezultira jakom glavoboljom. Kada prestanete da pijete kafu telo lišavate adrenalina i dopamina, hormona koji vas drže budnim. Umesto toga, menjaju ih adenozinom, hormon odgovoran za umor.

5. Razbolećete se

Kad prestanete da pijete kafu doći će do depresije, razdražljivosti, glavobolja, nesanice, vrtoglavice i simptoma gripe. Međutim, ova kriza traje dva dana dok se kofein očisti iz organizma.

6. Lepši osmeh

Kafa je kisela, a njena kisela PH vrednost uništava zubnu gleđ. Stoga, čim prestanete da pijete kafu, zubi se neće više boljiti, a vi ćete imati lepši osmeh.

7. Gubite antioksidans

Kafa je jedna od glavnih antioksidanasa. Brojne studije su otkrile da ispijanje 3 šoljice kafe dnevno sprečavaju pojavu kancera, Parkinsonove bolest te razne bolesti kostiju.

Ako odustanete od kafea, unosite više čajeva, voća i povrća.

8. Koncentracija će se značajno smanjiti

Oni koji su prestali da piju kafu primetili su da ne mogu da se koncentrišu, da ostanu daleko umorniji. Nakon nedelju dana ovi simptomi nestaju.

9. Doći će učiniti usporavanja metabolizma

Kafa je poznati diuretik. Nedostatak jutarnje kafe može dovesti do zatvora. Da biste riješili tako da ćete dobiti više usluga, piti ćete dovoljno vode i upotrijebiti više vlakana u organizaciji.

10. Bićete mirniji

Srce normalno kuca, mozak polako i temeljno radi. Ako mesecima osjetite nervozu i ubrzate puls, možda je vrijeme da se izlučite od kafea.

 

Izvor: stil.kurir.rs