Top 3 čokoladne poslastice: Ovo je tajna najukusnijih kolača! (RECEPTI)

 

Baš svaki put uspevaju

Kada poželimo nešto slatko, nekako se gotovo instinktivno okrećemo čokoladnim poslasticama. Pri izboru recepta uvijek će se dodati tri stvari – brzina pripreme, fenomenalan ukus, kao i to da li nam se čini da će kolač ili torta uspjeti.

Pošto niko ne želi da troši vrijeme ili novac na nešto što neće uspjeti, potrebno je samo da se pridržavate jednog pravila i poslastica će vam sigurno ispasti savršena baš svaki put – koristite kvalitetne sastojke!

Sastojci lošijeg kvaliteta će se i te kako odraziti na ukus vaših poslastica i tekstura fila ili glazure, koja će biti bezukusna, puna grudvica … Ako za poslasticu koju spremate koristite kvalitetnu čokoladu i dobar glazuru, ne postoji šansa da vam kolač ne uspe, a sve njene prednosti osetiće se u očaravajućoj punoći ukusa.

A sada prelazimo na najslađi deo – odabir najlepše čokoladne poslastice!

U potrazi za najboljim receptima možete pronaći najčokoladniji sajt, pripremiti fenomenalne čokoladne recepte za torte, keksiće, kolače, rolate, video recepte sa detaljnim pripremama, a tu je i zanimljiv blog na kojem čekate puno slatkih informacija!

Nismo mogli odlučiti za jednu, pa vam predstavljamo tri recepta koji za brze čokoladne poslastice koji su nas oduševili:

1. Posne višnja kuglice

Sastojci: 40 komada višanja, 100 grama Menaž čokolade, 200 g mlevenog petit keksa, 6 kašika likera od višnje, 1 Menaž glazura.

2. Menaž čokoladna fantazija

Sastojci za koru: 4 jajeta, 100 g šećera, 200 g margarine, 100 g Menaž čokolade, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, kora od pomorandže.

Sastojci za krem: 500 ml slatke pavlake, 200 g Menaž čokolade, 1 kašika šećera, Menaž glazura.

3. Slatko slani čokoladni brauni

Sastojci: 225 g čokolade Menaž, 230 g putera, 120 g šećera, 4 jajeta, 2 kašičice vanile ekstrakta, pola kašičice u čvrstom stanju, 165 g brašna.

Dodaci: 60 g slanog pečenog kikirikija, 60 g slanih izmrvljenih štapića, 60 g kokice, Menaž glazura.

 

POGLEDAJTE  Svečane čoko - orah kocke

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *