Prirodnim sredstvima liječite ogrebotine i rane


Ako ste se zagrijali ili porezali, nije nužno trčati u ljekarnu po skupocjenoj kreme – sami napravite pripremu koja će pomoći u kratkom roku!

Ako ste primijenili ranicu, Prije nanošenja bilo kakvog preparata za smirenje bilo je potrebno dobro očistiti ranu kako bi ona što prije zacijelila i kako bi iz nje očistili svu prljavštinu i eventualne bakterije.

2. Kokosovo ulje
Ovo ulje pomaže pri bržem zarađivanju rane zbog svojih antibakterijskih i protuupalnih svojstava, a to je dokazano nižim studijama.

naneseno kokosovo ulje na ranu
zamotajte gazom ili vatom
ponovite postupak 2-3 puta kroz dan
Kako biste mogli izbjeći nastanak rane ili ih zaliječiti ponovite postupak tjedan dana
Napravite sami kokosovo mlijeko – uštedite novac i kontrolirajte sadržaje

2. Kurkuma
Ova je biljka prirodni antiseptik i antibiotik koji može pomoći uzarastanjeranu. Nakon rezultata studije objavljene u časopisu “Molekularna biokemija” kurkumin iz kurkume pomaže zacjeljivanju rana tako da potiče proizvodnju kolagena.

Ako ste iz rane primijetili slabo krvarenje, možete kurkumu u prahu donijeti direktno na ranu i krvarenje će odmah prestati
za najbolji učinak pomiješajte ½ žličice kurkume i malo kokosovog ulja kako biste dobili pastu. Na ranu nesite par puta kroz dan kako biste umrili bol i prevenirali infekciju
Ulje lavande

Ne samo da lavanda može spriječiti infekciju, takođe može pokazati da može ublažiti osjećaj boli.

Pročitajte

Melem za mjerenje i prostatu, snižavanje krvnog pritiska i liječenje mokraćnih infekcija: Čaj koji doktori prepisuju umjerenu lekovu!

stavite li par kapi ovo ulje na opekotinu ili porezotinu, bol će biti umanjena i tkivo će brže zaraditi

Češnjak

On se koristi za liječenje rana dugih niza godina, a također antibakterijska i protuupalna svojstva. Jača prirodna zaštita od infekcija. U slučaju da ste primijenili krvarenje, narežite češnjak na ploške i stavite na ranu. Bol i krvarenje će biti trenutni.

kako biste ubrzali zarađene rane, pretvorili češnjak u pastu i stavite na sterilnu gazu
ostavite ga na rani 20-ak minuta te ispirete mladu merilicu ponovite
postupak 2 puta kroz dan dok rana koristite samo ne zacijeli

Izvor: http: //ordinacija.vecernji.hr/

You may also like...