Bez muke i ribanja: Uz pomoć ovog trika očistite zagoreli tiganj i rernu! (RECEPT)

Uz samo jednu stvar rešićete se sa svim skorelih mrlja u rerni i tiganja zagorelog iz hrane


Sve domaćice koje većinom dobro očiste će biti neprijatno iskustvo i dosadan posao jer koliko god da čistimo imamo utisak da nije dovoljno.

Osim toga, prilično se namučimo trljajući da očistimo skorelu prljavštinu. Jedna žena je na Fejsbuku grupe Mums Who Clean zatražila je savet kako da očisti novi tiganj od zagorelog pirinča.

Nakon što su se mnoge žene uključile u dijeljenje saveta, jedna je korisnica iznenadila savet koji će oduševiti sve žene. Rešenje se krije u tablice za pranje sudova!

Napunite tiganj ključalom vodom
Stavite u nju tablicu za pranje sudova i ostavite preko noći.

“Tableta za pranje sudova je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala vam mame – napisala je zadovoljna žena.

S tabletom za pranje sudova operite i rernu

Ona je otkrila kako su najprobavniji proizvodi za čišćenje rerne, ali da ništa nije davalo rezultate. Ali, kad je upotrebila stol za pranje sudova i toplu vodu, sva je prljavština nestabilna.

Postupak je uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive delove rerne, kao i dve tablete za pranje sudova. Ostavila je da odstoji preko noći, te je ujutro prebrisala samo s krpom od mikrofibre ostatke nečistoće.

“Nakon godina upotrebe jakih hemikalija za čišćenje, fascinirana sam da je samo jedna tableta za pranje sudova, topla voda i lagano ribanje odnelo svu prljavštinu”, napisala je ona u jednoj grupi na Fejsbuku.

Koja temeperatura za pranje vesa je prava da bi se uklonile bakterije

Kako je moguće da tablete za pranje sudova tako dobro čiste?

Fosfati: Kao jedan od glavnih sastojaka u deterdžentima za pranje sudova, fosfati uklanjaju naslage kalcijuma, te razbijaju hranu zalepljenu na loncima i tiganjima.

Enzimi: Ti biološki katalizatori deluju na staničnom novou, te razbiju naslage hrane i uklanjaju masnoću i ulje odustaju od proteina i peptida.

Izbeljivač: Deterdžent ima malu količinu izbeljivača na bazi hlora za dalje otapanje naslaga hrane i čišćenje.

Površinske aktivne materije: Još jedan mali, ali bitan element u prašku za pranje sudova, tenzidi koji šire šipak vode iz vode.

Izvor: stil.kurir.rs

About the author