Kućne biljke koje pročišćavaju vazduh

Davno smo učili da su drveće i biljke zaslužne za vazduh koji dišemo. Mi vam danas donosimo listu nekoliko kućnih biljaka koje najbolje pročišćavaju vazduh i koje bi svakako trebalo imati u domu.

Palmahttp://www.teleflora.com/

Palme su veoma česte kućne biljke posebno areka palme koja je za uzgoj najzahvalnija. Veoma je tolerantna prema zatvorenom okruženju i otpušta popriličnu količinu vlage u vazduhu, uklanja hemijske toksine i veoma je dekorativna. Ova vrsta palme važi za najbolje pročišćivača vazduha doma.

http://www.gardeningknowhow.com/

Bambus

Bamubs je izuzetno zahvalan za uzgoj i zato spada među najpopularnije kućne biljčice. Sjajan je ovlaživač vazduha, posebno tokom zimskih meseci kada je vazduh u kućama suvlji nego obično. Naučno je dokazano da ova biljka iz vazduha eliminiše benzen, trihloretilen i formaldehid.

 

Napisao: Miyo Sekimoto

Engleski bršljen

Ova biljka se uglavnom koristila za prekrivanje zemljišta i javnih prostorija, ali se bez problema može posaditi u visećim korpama u vašem domu. Nisu joj potrebni nikakvi posebni uslovi, ali ne reaguje dobro na previsoke temperature. Nemojte je postavljati na mesta gde će biti direktno izložena sunčevoj svetlosti.

Napisala: Maja Dumat

Đavolji bršljen

Jedan od glavnih razloga zašto je ova vrsta bršljena veoma popularna za uzgoj u domu jeste njena tolerancija na smanjenu svetlost, smanjenu vlažnost vazduha i na hladnije tempertaure za razliku od mnogih biljaka. Važi za jednu od najefektnijih biljaka koje uklanjaju toksine iz vazduha.

image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2013/10/fikus.jpg

http://www.cutelovelyimages.info/

http://www.cutelovelyimages.info/

Suncobran

Ovo je jedna vrsta fikusa čija popularnost raste velikom brzinom, zbog svojih tamno zelenih listova veoma je atraktivnog izgleda. Zbog svojih sposobnosti da pročisti vazduh, ne preterano posebnih uslova za uzgoj je sjajan izbor kućnih ili kancelarijskih biljaka. Kao i kod svih vrsta fikusa kad je donese kući listovi će joj malo opadati dok se ne prilagodi novom okruženju, ali ne treba da vas slanica

Izvor: http: //lifepressmagazin.com

You may also like...