Pre srčanog udara telo nam šalje ovih 6 signala: Žene, ovo ne smete da ignorišete!

 

Različiti simptomi srčanog udara imaju žene, a različite muškarce

Srčani udar je jedan od glavnih uzroka rane smrti u modernom svijetu. Nažalost, ova bolest se mahom prikrada ljudima. Pre tragedije, telo nam šalje signale koje ne smemo da ignorišemo.

Različiti simptomi srčanog udara osjećaju žene u odnosu na muškarce.

Žene, ovih 6 znakova kažu da vam se prikrada srčani udar:

1. Bog u leđima, ramenima, vratu, vilici i rukama

Bolje da se može pojaviti iznenada, da vas probudi tokom noći iz sna. Bol ne smete da ignorišete, već se odmah javite lekaru.

2. Jak stomačni bol i mučnina

Bol je takav kao što vam treba slon seo na stomak. Osećajte jak pritisak, možda čak i žgaravicu. Žene ovo često tumače kao poremećaj metabolizma, ali u pitanju je nešto mnogo ozbiljnije.

3. Hladan znoj

0vo je čest problem kod žene. Međutim, ako vam se ranije nije dogodilo da imate nalete hladnog znoja, javite se liječniku.

4. Vrtoglavica i kratak dah

Žene koje su doživjele i preživjele srčane udarce, često kažu da im je ovaj simptom ostao u sjećanju. Često su imale osećaj kao da su pretrčali maraton pa nisu mogli da udahnu vazduh.

5. Iznenadan umor

Ako osećate umor koji vas sprema da odete do kupatila i umijete se, onda obavezno konsultujte lekara. Ovaj signal je ozbiljno upozorenje da je vaše tijelo u problemu.

6. Pritisak i bol u grudima

Leva strana grudi vam je bukvalno trne. Osećate veliki pritisak, bol i peckanje. Ako ne prođe u roku od nekoliko minuta, obavezno pozovite doktora.

 

Izvor: stil.kurir.rs

POGLEDAJTE  Ovih 6 tipova ljudi ima povišen rizik od karcinoma kože! Jeste li među njima?

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *