Isprobajte test za biološku starost vašeg tijela

Odredite biološku starinsku organizaciju na osnovnim jednostavnim testovima …

Godine koje nam pišu u krštenici gotovo nikada nisu bile koje bismo hteli da imamo. Mladi željeznici za buduće starije, nakon 40. rođendana, svi bi hteli imali nekoliko godina manje. Prema novom istraživanju, prozna žena izgleda četiri godine od rođenja.

Raznim metodama ulepšavanja i zatezanja “kalendara” koji se ogledaju na licu i telu mogu malo da se koriguju, ali ne i zabeleže koji nose u svaku će organizaciju.

 

Biološka starost pokazuje koliko smo, zaista, stari. Njen vremenik otkucava će se uticati na naše volje, a bez mogućnosti da rezultira rezultatima. Istraživanje koje je rađeno u Holandiji pokazalo je da mu je nezdrav životni stil doveo toga da bude prozočan biološkom starcu 15 godina više od jednog koga su imali naši roditelji ili pekli i deke u istim godinama. To znači da ljudi u četrdeset godina metabolički i biološki zapravo imaju 55 godina.

 

Postoje razne metode procene biološke starosti. Najpopularnija je citobiofizička dijagnostika poznata kao metoda Šahbazova, gdje se nalazi u bazi brisa sa unutrašnjom stranom obrade pod mikroskopom prati broj pokretnih jedara na 100 ćelija.

Ako ste radosni, pokušajte sami da uradite test određivanja biološke starosti.

Mišići

Stanite uspravno, pa podignite jednu nogu i savijte je u kolenu. Ruke stavite na bokove ili ih raširite i zatvorite oči. Brojite dok ne izgubite ravnotežu. Ako ste izdržali minutu, oduzmite četiri godine. Za poljuljanu ravnotežu nakon 30 sekundi oduzmite dve godine, a ako niste izdržali ni pet sekundi, dodajte krštenici još tri godine.

Puls

Izmerite otkucaje srca, pa brzo uradite 30 čučnjeva. Ponovo izmerite puls i izračunajte razliku. Ako imate 20 godina puls se povećao za 0-10 jedinica, sa 30 godina od 10 do 20 jedinica. Kod četrdesetogodišnjaka puls se poveća za 20 do 30 jedinica, a nakon 50. godine od 30 do 40 jedinica.

Vid

Proverite vid uz pomoć lenjira i novina. Oslonite na jagodičnu kost i direktno ispod oka dugačak lenjir. Uzmite novine i polako ih udaljavajte, dok slova ne postanu mutna. Izmerite najbližu udaljenost na kojoj bistro vidite slova. Ako je to manje od 15 centimetara, biološka starost se poklapa sa godištem. Za razmak od 16 do 30 centimetara dodajte jednu godinu, a na svakih dodatnih 30 centimetara dodajte još po jednu godinu.

Gimnastika

Stanite uspravno, savijte kolena, nagnite se napred i pokušajte dlanovima da dodirnete pod. Ako ste stavili dlanove u potpunosti na pod – biološki uzrast je 20 do 30 godina, ako samo prstima dodirujete pod imate 40 godina. Sa 50 godina ne možete da dodirnete dalje od potkolenica, a ukoliko dodirujete samo kolena – biološki zapravo imate 60 godina.

Brojanje

Uzmite štopericu i od broja 100 brojite unazad po sedam cifara. Mlađi od 40 godina do broja dva trebalo bi da stignu najviše za 20 sekundi, a stariji od 40 do 60 godina, trebalo bi da završe računanje najviše za 40 sekundi. Za rezultate brže od očekivanog vremena, oduzmite od svojih godina dve godine, a ukoliko ste bili sporiji, dodajte dve godine.

Kožni test

Uštinite kožu iznad dlana što jače možete, držite tako pola minuta i pustite. Uzmite štopericu i izmerite za koliko sekundi će se koža vratiti u normalu. Ako je manje od sekunde, oduzmite tri godine. Ako su potrebne dve sekunde biološka i hronološka starost se poklapaju. Ukoliko su potrebne tri do četiri sekunde dodajte jednu godinu, za pet do 10 sekundi dodajte dve, a za 11 do 30 sekundi dodajte tri godine.

Obim

Izmerite obim na najširem delu bokova i struk. Savršena mera struka je 70 odsto od obima kukova. Ako ste dobili ovakav rezultat, oduzmite jednu godinu. Za obim struka koji iznosi 80 do 90 odsto bokova, dodajte tri godine. Ukoliko je obim struka jednak ili veći od širine bokova, dodajte pet godina.

Pluća

Duboko udahnite i savladajte vazduh iz pluća, u jednom dahu, uduvajte u balon i zavežite ga. Lenjirom izmerite širinu balone. Ako ste uduvali 0,5 litara vazduha širine su od sedam do devet centimetara, litar “meri” od 10 do 11 centimetra, a od 12 do 13 centimetara – 1,5 litara. Dve tri litre vazduha balon se širi od 14 do 16 centimetra, a dva litra više mu dodaje još šest centimetara. Ako je vaš rezultat manje od litre vazduha, dodajte kućni ljubimac, ako je u balonu jedan do 1,5 litara, dodajte tri godine. Za dva do tri litra dodajte jednu godinu. Za četiri do pet litara oduzmite tri godine.

Izvor:  lovesensa.rs/

About the author