Isprobajte test za biološku starost vašeg tijela

Odredite biološku starinsku organizaciju na osnovnim jednostavnim testovima …

Godine koje nam pišu u krštenici gotovo nikada nisu bile bile koje bismo hteli da imamo. Mladi željeznici za buduće starije, nakon 40. rođendana, svi bi hteli imali nekoliko godina manje. Prema novom istraživanju, poznata žena izgleda četiri godine od rođenja.

Raznim metodama uklanjanja i zatezanja „kalendara“ koji se ogledaju na licu i telu mogu malo da se koriguju, ali ne i zabeleže koji nos u svakoj organizaciji.

 

Biološka starost pokazuje koliko smo, zaista, stari. Njen vremenik otkucava uticaće na naše volje, bez mogućnosti da rezultira rezultatima. Istraživanje koje je rađeno u Holandiji pokazalo je da je nezdrav životni stil doveo do toga da bude prozočan biološkom starcu 15 godina više od jednog koga su imali naši roditelji ili pekli i deke u istim godinama. To znači da ljudi u četrdeset godina metabolizma i biološkog zapravo imaju 55 godina.

 

Postoje razne metode procese biološke starosti. Najpopularnija je citobiofizička dijagnostika poznata kao metoda Šahbazova, gdje se nalazi u osnovi brisa sa unutrašnjom stranom obrade pod mikroskopom prati broj pokretnih jedara na 100 ćelija.

Ako ste radosni, pokušajte sami uraditi test određivanjem biološke starosti.

Mišići

Stanite uspravno, podignite jednu nogu i savijte je u kolenu. Ruke stavite na bokove ili ih raširite i zatvorite oči. Broj dok ne izgubite ravnotežu. Ako ste izdvojili minutu, oduzmite četiri godine. Za poljuljanu ravnotežu nakon 30 sekundi oduzete dve godine, ako niste izdvojili pet sekundi, dodajte krštenike još tri godine.

Puls

Izmerite otkucaje srca, brzo uradite 30 čunjeva. Ponovo izmerite puls i izračunajte razliku. Ako imate 20 godina pulsa, povećajte za 0-10 jedinica, a 30 godina od 10 do 20 jedinica. Kod četrdesetogodišnjih pulsa povećava se za 20 do 30 jedinica, a nakon 50. godine od 30 do 40 jedinica.

Vid

Vratite se za pomoć lenjira i novina. Oslonite na jagodičnu kost i direktno ispod dugačkog lenjira. Uzmite novine i polako ih udaljavajte, dok slova ne postanu mutna. Izmerite najbližu udaljenost od onoga bistroa koji vidite. Ako je to manje od 15 centimetara, biološka starost se poklapa sa godišnjim datumom. Za razmak od 16 do 30 centimetara dodajte jednu godinu, a za dodatnih 30 centimetara dodajte još jednu godinu.

Gimnastika

Stanite uspravno, savijte kolenu, nagnite se napred i pokušajte dlanove da dodirnete pod. Ako ste stavili dlanove u potpunosti na pod – biološki uzrast je 20 do 30 godina, ako samo procenite dodirujete pod 40 godina. Sa 50 godina više ne možete dodirnuti potkolenicu, a ako ne podelite samo kolenu – biološki zapravo imate 60 godina.

Brojanje

Uzmite štopericu i od broja 100 brojeva unazad po sedam cifara. Mlađi od 40 godina do broja dva trebali bi da stignu najviše za 20 sekundi, a stariji od 40 do 60 godina, da bi trebalo da završe računanje najviše za 40 sekundi. Za rezultate brže od očekivanog vremena, oduzmite od svojih dve godine, a ukoliko ne budete spori, dodajte dve godine.

Kožni test

Uštinite kožu iznad dlana, što možete, držite tako pola minute i pustite. Uzmite štopericu i izmerite za koliko sekundi će se koža vratiti u normalno stanje. Ako je manje od sekunde, oduzmite tri godine. Ako su potrebne dve sekunde biološke i hronološke starost, poklapaju se. Ako su potrebne tri do četiri sekunde, dodajte jednu godinu, za pet do 10 sekundi dodajte dvije, a za 11 do 30 sekundi dodajte tri godine.

Obim

Izmerite obim na najširem delu bokova i struk. Savršena mera struka je 70 odsto od obima kukova. Ako ste dobili ovakav rezultat, oduzmite jednu godinu. Za obim struka koji iznosi 80 do 90 odsto bokova, dodajte tri godine. Ukoliko je obim struka jednak ili veći od širine bokova, dodajte pet godina.

POGLEDAJTE  VOLIO JU JE, ONA MU JE RODILA DVOJE DECE, A NAPUSTILA GA ZBOG NEVERSTAVA: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije!(FOTO)

Pluća

Duboko udahnite i savladajte vazduh iz pluća, u jednom dahu, uduvajte u balon i zavežite ga. Lenjirom izmerite širinu balone. Ako ste uduvali 0,5 litara vazduha širine od sedam do devet centimetara, litar “meri” od 10 do 11 centimetara, a od 12 do 13 centimetara – 1,5 litara. Dve litra vazduha balon se širi od 14 do 16 centimetara, a dva litra više dodaje još šest centimetara. Ako je vaš rezultat manji od litre vazduha, dodajte kućne ljubimce, ako je u balonu od jednog do 1,5 litara, dodajte tri godine. Za dva do tri litra dodajte jednu godinu. Za četiri do pet litara oduzmite tri godine.

Izvor:  lovesensa.rs/

You may also like...