Kako skinuti sve bakterije i pesticide sa jagoda, malina i drugog sitnog voća: Jedini siguran način!

Njih ne možemo lepo da istrljamo rukama kao jabuke i breskve

Foto: Shutterstock

Voće koje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija, pa se pobrinite da ga pre konzumiranja dobro operete.

NE PROPUSTITE

Očistite jetru od toksina i otrova uz pomoć suvog grožđa i vode: Ništa vam više ne treba! (RECEPT)

Pre svega, pre nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.

Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nežno istrljajte plodove, a možete se poslužiti i čistim sunđerom na koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte treba isprati, jer rukama lako možete preneti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.

Sitno voće

Jagodemaline, zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lepo da ga istrljamo rukama kao jabukubreskvu i slično.

foto: Shutterstock

Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću, piše 24sata.hrSoda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...