Šta zaista pomaže u borbi protiv bora? Probajte ovih 7 koraka!

Protiv bora ne morate se boriti samo injekcijama i tretmanima lica. Počnite od ovih 7 koraka!

Svaka bora nosi sa sobom svoju priču. Ipak, budimo realni: ponekad nam te linije izuzetno smetaju.

Dermatolozi su izdvojili 7 saveta kojima možete usporiti starenje kože!

Antioksidansi

Antioksidansi nam pomažu kod povezivanja slobodnih radikala i time nas štite od brojnih uticaja iz okruženja, kao što je neprijatan dim cigarete. Antocijanin je moćan antioksidans, koji štiti naše ćelije.

Pošto ga ne pravimo sami, moramo ga uneti kroz voće i povrće, najčešće plavo-ljubičaste boje. To su: crveni luk, crveni kupus, plavi patlidžan, ljubičaste bobice i crvene pomorandže.

Stres

Koža brze stari kada je izložena stresu, jer on izaziva pojavu više slobodnih radikala u našoj krvi, koji mogu oštetiti naše ćelije.

Meditacija i odmor vam mogu pomoći da se bolje suočite sa stresom.

Botoks i frotoks

Botoks je brz i efikasan način kontrole bora. Ukoliko još uvek niste opredeljeni za botoks, znajte da ne morate brinuti o degeneraciji mišića usled injekcija botoksa. Kada se prekine tretman botulinskim toksinom i kada se on više ne bude nalazio u koži, mišići se regenerišu sami potpuno normalno bez ikakvih posledica. Strah od paralize je, dakle, neutemeljen.

Sve popularnija alternativa botokosu je frotoks – nova moderna hladna terapija za borbu protiv bora. Kako ona radi? Telo reaguje na hladnu stimulaciju tako što opušta mišiće određenog dela tela. Za razliku od botoksa, efekti frotoks tretmana su odmah vidljivi. Uz to, nakon frotoksa lice će delovati opuštenije i prirodnije, nego kada se koristi botoks.

Sport

Sport je dobra prevencija prilikom usporavanja starenja kože. Naime, sport stimuliše metabolizam, a to poboljšava kvalitet kože. Osim toga, redovno vežbanje sprečava pojavu prekomerne težine, a time i skupljanje masti na licu.

Kućni lekovi – đumbir

Ulje đumbira nanosi se na kožu pamučnom vatom kada treba sprečiti pojavu bora. Sastav đumbira stimuliše rad metabolizma, aktivira limfni sistem i reguliše ravnotežu tečnosti u koži.

Umivanje i čišćenje lica

Svakodnevno temeljno čišćenje lica i ukljanjanje ostataka šminke neophodno je kako bi se koža oslobodila neželjenih materija. Bez temeljnog čišćenja, sredstva za negu lica ne mogu dobro obavljati svoj posao, već će ostati zalepljena za ostatke šminke i prljavštinu. Pore će biti zapušene i koža neće moći normalno da diše.

Ako niste ljubitelj sredstava za čišćenje lica, možete pokušati sa masažama lice. One će stimulisati cirkulaciju, opustiti mišiće i vaše lice.

San

Bolji kvalitet kože dobija se dovoljnim i redovnim snom. Tokom spavanja telo ima dovoljno vremena za regeneraciju i da se oporavi i oslobodi stresa.

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...