Važno je znati: Evo koliko dugo možete čuvati koju vrstu mesa u frižideru i zamrzivaču!

 

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, pogotovo kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja

Sirova živina

Sirova živina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa ili hladnjaci), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 stepeni ili hladnjaci). Kuvana živina može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti i pojesti za dva do šest mjeseci.

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 mjeseci. Preostalo kuvano meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest mjeseci ako se zamrzne.

Mleveno meso

Mleveno meso, kao što je govedina, teletina ili svinjetina, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a može se zamrznuti na period od tri do četiri mjeseca.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru treba se objaviti u roku od nedjelje dana, a kobasica se treba objaviti u roku od dva dana. Jedno i drugo se može zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...