Brine vas opadanje kose? Zeleni čaj i sok od đumbira će vam sigurno pomoći!

U slučaju da ste premijerno pojavili opadanje kose, probajte prirodne metode!


Foto: Shutterstock
Ćelavost vjerovatno najviše pogađa starije muškarce. Ali zapravo ovo stanje može utjecati na gotovo svakog osobu bez obzira na uzrast i pol!

Svako od nas dnevno odbacuje oko 100 dlaka kao deo normalnog ciklusa rasta kose, ali više od toga obično predstavlja alarm da nešto nije u reducirano.

Ljudi često gube kosu tokom stresnih događaja, kao što su: porođaj, razvod ili gubitak bliskih osoba. Širi se volja i opadanje kose može biti pravi izazov, ali nije i nemoguće.

Neke bolesti i lekovi mogu izazvati opterećenje čitajućih organizama, pa će tako doći do izražaja. Alopecija je medicinski termin za opadanje kose u pečatima, a tako će se pojaviti delovi na glavi. Ovo može izgledati prilično uznemirujuće.

Gljivične, bakterijske i virusne infekcije kakve su seboreični dermatitis i psorijaza skalpa mogu oslabiti koren i oštetiti folikule kose, dozrijevati na taj način proređivanja i opadanja kose.

Ipak, genetika je u osnovi većine vjerovatno će biti svojstva.

PROČITAJTE

AKO VAM KOSA SVE VIŠE OPADA: Obratite pažnju na ishranu! Ove 4 namirnice napraviće ČUDO!

Vitamini

Vitamini su zdravi, ali ne samo za opšte zdravlje, već i za tvoju kosu. Vitamin A podstiče zdravu proizvodnju sebuma u ​​skalpu. Vitamin E poboljšava cirkulaciju krvi u koži glave, kako bi folikuli dlaka ostali produktivni. Vitamini B grupe pomažu kosi da održi zdravu boju.

Proteini

Konzumiranje nemasnog mesa, ribe, soje, jaja ili drugih proteinskih namirnica poboljšava zdravlje kose i zauzvrat pomaže u suzbijanju ćelavosti. Ne treba da čudi zašto su proteini tako važni za rast kose, kada je sama kosa sačinjena upravo od proteina.

Masaža skalpa

Masaža skalpa esencijalnim uljima zaista pomaže na temu kako sprečiti ćelavost i poboljšati rast kose. Pored toga što sama masaža stimuliše folikule dlaka i poboljšava cirkulaciju u koži glave – esencijalna ulja sadrže sastojke koji deluju povoljno na rast kose.

Masaža kože glave pomaže da folikuli dlake ostanu aktivni.

Izbegavajte češljanje mokre kose

Kada je kosa mokra, ona je u najslabijem stanju. Zbog toga bi trebalo izbegavati četkanje mokre kose, jer se tako šanse za gubitak kose povećavaju. U slučaju da je neophodno, koristite češalj sa širokim zupcima.

Takođe, trebalo bi izbegavati četkanje kose previše često, jer to može oštetiti kosu i podstaći ćelavost. Ako imate zamršenu kosu, odmrsite je pomoću prstiju – a ne uz pomoć češlja ili četke.

NE PROPUSTITE

RUSKI LEK ZA PROBLEME SA ŠTITNOM ŽLEZDOM: jednostavno se priprema, a vrlo je efikasan! (RECEPT)

Sok od belog luka, sok od crnog luka ili sok od đumbira

Utrljajte jedan od ovih sokova na skalp, ostavite da deluje preko noći i isperite ujutru. Ponovite to redovno nedelju dana i rezultat će biti primetan!

Poznato je da beli luk, ali isto tako i crni luk i đumbir, deluju pozitivno na cirkulaciju kože glave i hrane folikule dlaka.

Pijte dovoljno vode

Folikuli kose sadrže jednu četvrtinu vode, tako da moramo da budemo dobro hidrirani. Trebalo bi piti najmanje 8 čaša vode u jednom danu.

Zeleni čaj utrljajte u kosu

Istraživanja su pokazala da trljanje zelenog čaja u kosu može pomoći u suzbijanju problema ćelavosti. Tako da, ako se pitate koji je to dobar prirodni lek kako sprečiti ćelavost – odgovor je zeleni čaj!

Sve što treba da uradite jeste da se skuvaju dve kesice zelenog čaja u jednoj čašici vode, ostave da se ohladi i nakon toga, naneti ga na svoju kosu. Temeljno isperit kosu nakon sat vremena. Da biste vidjeli pozitivne rezultate, primijenite ovo ponavljanje tokom perioda od 7 do 10 dana.

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...