Jednom nedeljno ovo stavim u frižider: Nema potrebe da ga čistim, uvek je svež!

Pravi saveti su uvek i najbolji. Neka nedelja bude


uživala Nema ništa odbojnije od ustajalog mirisa hrane iz frižidera. Kada hranu koju smo ostavili u frižideru “umiriše” sve ostale namirnice, onda nam nije ni do jela ni do otvaranja vrata frižidera.

Neprijatni mirisi se mogu ukloniti iz frižidera i to sa aktivnim ugljem. Stavite na mali tanjirić prag aktivnog uglja i on će upiti sve neprijatne mirise, pa kad otvorite frižider, osjetit ćete samo svježinu.

Radi predostrožnosti, aktivni ugalj možete uvijek držati u frižideru. Stavite prah aktinvnog uglja u malu plastičnu posudu u kojoj ste prethodno izbušili poklopac i ne brinite. Ne zaboravite da s vremena na vrijeme zamenite aktivni ugalj.

PROČITAJTE

Skuplja vam vodu u frižideru? Evo kako možete riješiti taj problem!

 

Ako frižider prebriše sa unutrašnje strane sa krpom natopljenom u alkoholnom sirćetu, više neće osetiti neprijatan miris iz frižidera. Ako želite da se osigurate i nikada ne osetite mirise hrane, u frižideru držite malu čašicu sa sirćetom.

Istu funkciju upijanja mirisa ima i sveža pržena kafa koja se stavi u plastičnu posudu u kojoj je izbušen poklopac.

Mirise će “upiti” i koraći raženog hleba u frižideru; ili kriška jabuke; ili kriška sira; ili isečen krompir.

Ako želite detaljno da očistite frižider, predlažemo vam da u mlaku vodu iscedite sok od celog limuna i sa tim rastvorom prebrišete unutrašnjost frižidera.

NE PROPUSTITE

Računica za recepte: koliko je šolja brašna, šećera i drugih sastojaka u gramima

(Stil.kurir.rs)

You may also like...