Dijamantska dijeta – sjajan način da brzo izgubite suvišne kilograme


Dijeta nije posebno teška, već zahteva poštovanje nekoliko važnih pravila.

Postoji nekoliko trenutaka u godini kada budemo odlučili da je danas dan da krenemo s nekom dijetom koja će nam omogućiti da sačekamo leto u boljem stanju.

Dijamantsku dijetu su razvili Harli i Marilin Diamond krajem 1980-ih u njoj se primenjuje samo nekoliko jednostavnih pravila

Dijamantska dijeta – ono što ne možete jesti

Dijamantska dijeta podrazumeva potpuno isključivanje mlečnih proizvoda, šećera, sirćeta i alkohola, kao i visoko prerađene hrane. Proteini i ugljene hidrate treba konzumirati odvojeno, po mogućnosti u društvu povrća. S vremena na vreme možete jesti meso i ribu, jaja i proizvode od žitarica.

Dijamantska dijeta – šta je to?

Dijamantska dijeta se zasniva na tome da se istovremeno ne proizvode proizvodi bogati proteinima i ugljenim hidratima. Ova dijeta je prvenstveno usmerena na poboljšanje stanja; gubitak kilograma je sporedni efekat.

Dijamantska dijeta – glavni sastojak

Dijeta se zasniva prvenstveno na konzumiranju povrća i voća u velikim količinama i ne zahteva izbor sastojaka po glikemijskom indeksu.

Dijamantska dijeta – pravila

Dijamantska dijeta preporučuje da jedete obroke bogate određenim sastojcima u određeno doba dana: nakon što jedete ujutro u podne ugljene hidrate, proteini dolaze u večernjim satima.

Kačamak dijeta: Za 4 dana potpuno očišćena kreva i 4 kilograma masnoće manje!

Ključni princip dijete

Ključni princip je ispravna ravnoteža: 60% isporučene energije treba doći iz ugljenih hidrata, 30% iz proteina i 10% od masti. Važno je da je svaki obrok pun povrća. Tokom dana, prema pretpostavkama za dijete, doziramo do 3 obroka po potrebi i malim porcijama povrća. Ne biste trebali piti za vreme obroka i jesti doručak pre 12 sati.

Nuspojave

Za kratko vrijeme, da, ali duže vrijeme neće biti najzdravija dijeta. Iako izaziva naglo smanjenje težine – u prvom periodu čak 1 kg dnevno (sa vremenom, stopa težine se usporava na oko 2 kg nedeljno), može dovesti do nedostatka vitamina – sve je vezano za zdravu proteinu i nisku masnoću, au širem smislu – nedostatak različitosti. Takođe može da se dovede do jo-jo efekta, što znači brz povratak kilograma.

 

Izvor: stvarukusa.rs

You may also like...