Ovaj ljetni napitak pomaže kod glavobolje i anksioznosti

Aromatiziranje limunade s lavandom izvrstan je način za iskorištavanje nevjerojatnih ljekovitih svojstava lavande i limuna.

Lavanda je prekrasna aromatična biljka koja smiruje osjetila. Čisto ulje lavande je nevjerojatno zdravo eterično ulje koje se koristi za wellness i liječenje nekih bolesti. Ulje lavande spada među najblaža eterična ulja, ali je i jedno od najmoćnijih, zbog čega je omiljeni prirodni preparat u kućanstvima s ljekovita svojstvima.

Ulje lavande ima kemijski kompleksnu strukturu s više od 150 aktivnih sastojaka, što objašnjava njegovu učinkovitost i pomaganje u liječenju raznih zdravstvenih tegoba.

Eterično ulje lavande olakšava bol, smanjuje depresiju, poboljšava nesanicu i ublažava bolove u trudnoći, a pogoduje i onima s glavoboljama, mamurlukom i začepljenim sinusima.

Upoznajte se s ljekovitim moćima eteričnog ulja lavande!

Ulje lavande posjeduje nevjerojatna protuupalna, antifungalna, antidepresivna, antiseptička, antibakterijska, antimikrobna, antispazmotična, analgetička, detoksikacijska i sedativna svojstva.

Istraživači su otkrili da ulje lavande smanjenje anksioznosti i depresiju kod studenata koji prolaze kroz stresno razdoblje. I u bolničkim liječenjima pokazalo se da eterična svojstva lavande smanjuju tjeskobu prije operacije i opuštaju tijelo.

Otkrijte kako limun poboljšava vaše zdravlje!

Zdravstvene prednosti limuna već su svima poznate. Među ostalim, limun sadrži antibakterijska i antivirusna svojstva, pomaže kod upala i infekcija, ublažava bolove, podiže raspoloženje, pomaže kod mršavljenja i još mnogo toga.

Zato je rashlađena kombinacija limuna i lavande idealan napitak za vruće dane jer, ne samo da osvježava, nego vašem tijelu pruža brojne zdravstvene pogodnosti. Jednostavan recept potražite ovdje, a najbolja stvar je što napitak možete piti u bilo koje doba dan

Izvor:centarzdravlja.hr

You may also like...