Ovih 9 stvari često trebate mijenjati u kupaonici


Održavanje osobnih higijena osim tuširanja zahtjeva i čišćenja i održavanja kupaonica. Prljavština, i topli i vlažni uvjeti koji vladaju u kupaonicama, idealni su za razvoj bakterija. Pomagala koja se koristi za osobnu higijenu i čišćenje kupaonica redovito biste trebali mijenjati nove.

U nastavku saznajte kada biste trebali zamijeniti stvari poput ručnika, četke za zube i spužvice za pranje tijela.

Krpe i spužvice za čišćenje
Mrtve stanice kože, prašina i ostala prljavština nalaze se na svim površinama, pa je potrebno povremeno prebrisati, oprati podove i zamijeniti spužvice i krpe za čišćenje. Asortiman za čišćenje kupaonica mogao bi se mijenjati nakon svakog čišćenja.

Spužvica za pranje tijela
Ako koristite spužvice i sličan pomagač za pranje tijela, morali biste ih mijenjati svaka 3 tjedna. Mrtve stanice kože i vlažno okruženje stvaraju bakterije koje se množe velikom brzinom.

Kistovi i aplikatori za šminku
Aplikatori za šminku su leglo bakterija. Nakon svake upotrebe operite toplom vodom i sapunom, dok voda ne postane bistra. Iako redovito održava čistoću pribora za šminkanje, nakon 6 mjeseci potrebno je potpuno novo zamijeniti potpuno novo.

Četkice za zube
Na četkicama za zube možemo pronaći hrpu bakteriju. Četkicu treba mijenjati svaka 3 do 4 mjeseca.

Ručnici za tijelo
Ako nakon svakog tuširanja ili kupanja obrišete ručnik, a zatim ga objektivite da osuđujete, možete koristiti 3 do 4 puta. To znači da biste ručniku trebali mijenjati najmanje jednom tjedno.

Ručnik za ruke
Ručnici za ruke se brže prljaju, pogotovo ako imate veći broj članova porodice. U tom slučaju ručnike za ruke trebali biste promijeniti svaki dan. U protivnom, ako ste dvoje ili ste sami, obavite zamjenu svakih dana.

Kupaonski tepih
Tepih u kupaonici trebali bi mijenjati svaki tjedan jer se na njemu nalaze fekalije, kosa, mrtve stanice kože, prašina i bakterije.

Sapun za čišćenje lica
Sapun za čišćenje lica ima rok od godinu dana i ako ga ne možete iskoristiti u tom vremenskom okviru, nabavite nove.

Zastori iz tuše ili kade
Na zastorima koji se nalaze oko tuše ili kade, često možemo naći plijesan. Operite zastore svaka 3 mjeseca u perilici rublja i objesite da se u potpunosti osuše.

Izvor: centarzdravlja.hr

You may also like...