Prah od ove biljke čini čuda za kosu!

Ako se dosad niste susreli s ovim proizvodom, vrijeme je da otkrijete sve njegove prednosti. Riječ je o prahu pšenične trave, koju mnogi ljudi smatraju korovom i uopće ju ne upotrebljavaju.

Prah ne sadrži gluten, bogat je mineralima, vitaminima i antioksidansima.

Osim toga, prah pšenične trave sadrži beta karoten, B vitamin, vlakna i aminokiseline u velikim količinama, što je u konačnici izvrsno za održavanje zdrave kose. Izravna primjena daje vam zdravu i sjajnu kosu i štiti vlasište od prhuti i drugih infekcija.

Pšenične mekinje, lek od glave do pete: Čiste creva i krv od masnoća i otrova, sprečavaju rak!

Prednosti praha su sljedeće:

uklanja prhut – primjena pšenične trave u prahu može pomoći u balansiranju pH vlage koja pomaže u održavaju zdravog vlasišta te smanjuje prhut i suhoću
liječi vlasište – pšenična trava ima umirujuće djelovanje na vlasište pa može izliječiti svrbež kože
uklanja sijede – prah pšenične trave uklanja sijede vlasi i vraća kosi prirodnu boju
smanjuje gubitak kose – temeljita i redovita primjena pšenične trave u prahu može smanjiti ispadanje kose
potiče rast kose – ovaj prah oslobađa kožu i vlasište od mrtvih stanica, dopuštajući novim stanicama da rastu. U kratkom roku primijetit ćete da mlada kosa raste te da se smanjio gubitak kose
Pšenična trava u prahu može se primjenjivati na tri načina. Prvi način je napitak od pšenične trave u prahu koji se pije jednom do dva puta dnevno. Drugi način je ispiranje kose s prahom pšenične trave koju pomiješate s vodom. Treći način je nanošenje praha na vlasište kojeg zatim ostavite na kosi 20 minuta i isperete šamponom, a možete se koristiti vatom ili utrljati rukama.

Izvor:centarzdravlja.hr

About the author