5 vrsta povrća koje ne treba jesti živo: Kuvanje pojačava njihovu moć za 300%!

Kada se skuva, spanać je izgubio gotovo sav vitamin C koji sadrži. Ali, spanać bi zapravo trebao biti jedete zbog drugih supstanci, koje se oslobađaju
kada govori o obaveznoj termičkoj obradi hrane, vecina ljudi prvo misli na meso. Sa druge strane, rasprostranjeno je vjerovanje da je povrće najbolje živo, jer ćemo tako učiniti najviše hranjivim supstancama, koje čine termičkim obradom delimično gube.

Ipak, sljedećih 5 vrsta povrća nije trebalo uzeti u obzir iz razloga prije kuvanja ili pečenja iz različitih razloga:

Špargle

Bogate su vitamini, ali oni su većinom samo u tragovima. Sa druge strane, nijedna druga namirnica ne sadrži toliko silikona kao špargla – čak 327 preporučenih dnevnih unosa! Silikon je važan za rast i zdravlje kostiju, kao i za elastičnost krvnih sudova, osim njega, špargla sadrži i hlor, sumpor, forsfor, kalcijum i magnezijum. Da bi se oslobodili potrebni visokoj temperaturi, papuća mora da se skuva ili da se izgriluje.

Paradajz

Da li bismo mogli pretpostaviti da je kuvani paradajz mnogo korisnika iz svežeg? Kada se termički obrade, oslobađa mnogo više likopena, moćna antioskidansa koja naučno dokazano pomaže u borbi protiv nekoliko vrsta raka. Da biste bolje razmislili, potrebno je konzumirati zajedno sa zdravim procjenama.

OVU SU 14 PODMUKLIH SIMPTOMA RAKA ŽELUCA: Ne zanemarite ih, provjerite DA LI STE U RIZIČNOJ GRUPI!

Naučnici veruju da sve kupe i brokoli imaju više korisničkih dejstava, ali problem je kada crveno stigne varenje. Umesto da se izvuče sve hranljive materije, dolazi do nadutosti, čak i bola u stomaku. Zbog toga je najbolji izbor brokoli i prokelj kuvan na pari.

Spanać

Kada se skuva, spanać je izgubio gotovo sav vitamin C koji sadrži. Ali, spanać nije cijenio samo zbog njega, već i zbog kalcijuma, magnezijuma i gvožđe, koji se oslobađaju kuvanjem.

(Stil.kurir.rs)

POGLEDAJTE  Psihijatar Robert Valdinger: Evo od čega se sastoji dobar život!

About the author