Vlažne maramice su spas: 9 neverovatnih primena za koje niste znali!

Čiste sve, od masnih sudova do fleka na nameštaju

Vlažne maramice napravljene su za negu beba, ali se mogu koristiti i više od toga! Odlične su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje tehničkih karakteristika automobila ili pakovanje brisanja s licima nakon trčanja …

Evo još vlažnih maramica:

Očistite sofu, cipele i torbicu

Mnogo mame zna da će maramice dobro očistiti bijelu cipelu, ali jedno je i stvarno savršeno za čišćenje svih vrsta kože – uključujući onu na kauču.

Reciklirajte ih kao krpe za prašinu

Neke vlažne maramice mogu da operu i ponovo koristim kao krpe za prašinu i čišćenje.

Uklonite mrlje s tepiha i kauča

Ako ste neko ko voli svježe boje nameštaja, ali je i sklon mrljama, dodajte malo tehnike za pranje u maramice i nanose na mrlje. Bićete oduševljeni efektom.

To vam nije kraj kraj pameti, ali jednostavno možete očistiti, ali ne i bacajte PEPEO

Očistite tastaturu

Jedna od najprihvatljivijih stvari u vašem domu je tastatura računara. Redovno je brišite vlažne maramice, koje će ukloniti čak i ostatke masnoće iz hrane koje su jeli od ukusa.

Osvežite fioke

Da biste napravili mirisne kesice za svoje fioke, presecite maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svežinu, a vaša odeća neće poprimiti drveni miris.

Prekinite povezivanje kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa vlažnom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš ljubimac će lepo mirisati. Vlažne maramice su dovoljno nežne, pa ih možete koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata. Ove bolesti pas može da nanjuši kod vlasnika mnogo pre simptoma: Ovako se tada ponaša!

Obrišite tragove dezodoransa sa odeće

Kako ukloniti mrlje od laka za nokte sa bilo koje površine

Ako vam je džemper pokriven mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte mokrom maramicom.

Očistite prozore i šoferšajbnu automobila

Uklanjanje lete od kiše, prašinu, ali i ptičji izmet.

Uklonite jarbol sa tiganjom

Prebrišite masne sudove vlažnim maramicama što se ohlade. Ovo će sigurno olakšati pranje posuđa, jer će se maramice pokupe i apsorbuju masnoće površine.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...