Vlažne maramice su spas: 9 neverovatnih primena za koje niste znali!

Čiste sve, od masnih sudova do fleka na nameštaju

Vlažne maramice napravljene su za negu beba, ali mogu se koristiti za više više od toga! Odlične su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje tehničkih karakteristika automobila ili pakovanje brisanja s licima nakon trčanja …

Evo još vlažnih maramica:

Očistite sofu, cipele i torbicu

Mnoge mame znaju da će maramice dobro očistiti bijelu cipelu, ali jedno je i stvarno savršeno za čišćenje svih vrsta kože – uključujući onu na kauču.

Reciklirajte ih kao krpe za prašinu

Neke vlažne maramice mogu da operu i ponovo koriste kao krpe za prašinu i čišćenje.

Uklonite mrlje s tepiha i kauča

Ako ste neko ko voli svježe boje nameštaja, ali je i sklon mrljama, dodajte malo tehnika za pranje u maramice i nanose na mrlje. Bićete oduševljeni efektom.

Nije vam kraj kraj pameti da ovo možete jednostavno očistiti, ali da, ne bacajte PEPEO

Očistite tastaturu

Jedna od najprljavijih stvari u vašem domu je tastatura računara. Redovno je brišite vlažne maramice, koje će ukloniti čak i ostatke masnoće iz hrane koje su jeli od ukusa.

Osvežite fioke

Da biste napravili mirisne kesice za svoje fioke, presecite maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svežinu, a vaša odeća neće poprimiti drveni miris.

Prekinite linjanje kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa vlažnom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš ljubimac će lepo mirisati. Vlažne maramice su dovoljno nežne, pa ih možete koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata. Ove bolesti pas može da nanjuši kod vlasnika mnogo pre simptoma: Ovako se tada ponaša!

Obrišite tragove dezodoransa sa odeće

Kako ukloniti mrlje od laka za nokte sa bilo koje površine

Ako vam je džemper pokriven mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte mokrom maramicom.

Očistite prozore i šoferšajbnu automobila

Uklanjanje lete od kiše, prašinu, ali i ptičji izmet.

Uklonite jarbol sa tiganjom

Prebrišite masne sudove vlažnim maramicama što se ohlade. Ovo će sigurno olakšati pranje posuđa, jer će se maramice pokupe i apsorbuju masnoće površine.

(Stil.kurir.rs)