Osim što odlično razbuđuje, kafa je sjajna i za negu: Evo na koje sve načine je možete upotrebiti!

 

Čak i ako niste ljubitelji kafea, nakon što ćete ovo promijeniti mišljenje
Kafa ima više koristi nego što ste mislili. Dobra je za kosu, kožu i telo.

Evo kako možete očistiti:

Kafa za negu lica

Prepuna antioksidanata, kafa je odličan saveznik u borbi protiv bure i zaštite kože od štetnih hroničnih zračenja, zagađenih vazduha, cigareta i alkohola.

Maska za uši od kafea: Pomeni dvije kašike svježeg mlijeka kafe sa dvije kašičice kakaa u prahu, tri kašičice punomasnog mlijeka i jednom kašičicom meda. Nanesite sloj tanak maske na uši i ostavite da djeluje 15-ak minuta., Nakon toga je isperit toplom vodom.

Kafa za lepšu kosu

Odlična alternativa za skupe šampone koji obećavaju da će vamkosa porasti jako brzo. Zbog kafe će vaša kosa biti sjajna i glatka, a ako je direktno umasirate u teme, kofein će stimulisati folikule kose i tako ubrzati njen rast.

Napravite sami: Skuvajte šoljicu jake kafe pa u nju dodajte pola šoljice vode. Pustite da se ohladi pa takvu tečnost umasirajte u kosu i teme. Zamotajte kosu u plastičnu kesu ili foliju. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa isperite mlakom vodom.

Čisti debelo crevo za 7 dana: Napitak od ananasa i krastavca je provereno dobra kombinacija! (PRIMANJE)

Ljubitelji kafe obratite pažnju: Ovo se dogodi organizmu ukoliko pijete svakog dana!

Odlična za negu tela

Vjerovatno iz iskustva znate da kafa djeluje kao diuretik. Sličan efekat će imati i na koži čitati tela. Ako ste naneseni, odustaćete od većih tečnosti i privremeno napravite celulit manje vidljivim.

Napravite sami: Izgovorite jednu šoljicu mljevene kafe, pola šoljice belog ili smeđeg šećera i jednu šoljicu kokosovog ulja. Nakon tuširanja, umasirajte ovaj miks na mokro telo i isperite mlake vodom, na kraju.

Izvor: https://stil.kurir.rs

You may also like...