Imate osjećaj da će vas uloviti prehlada? Za prevenciju napravite ovih 6 stvari


Znajte onaj osjećaj da ćete se razboljeti, učiniti ništa zbog čega niste, a prelada samo što vas nije uhvatila…

Nemojte očajavati! Postoji nekoliko trikova koje možete primijeniti i na vrijeme zaustaviti preladu!

1. Jednostavno tekuće
Pijenje dovoljnih količina vode pomaže da vaš imunitet funkcionira poput dobro podmazanih mašina. Osim vode, birajte juhe i biljne čajeve.

2. Sokovi od naranče
Svi znamo da bez vitamina C nema zdravog imuniteta. Upravo zato je dobro birati svježe cijenjene sokove od naranče koji opskrbljuju organizam tekućinom i vitaminom C. Koristite i drugo viće po želji; jagode, borovnice, kivi, mango …

3. Grgljanje slane vode
U čašu tople vode stavljaju žličicu soli i grgljajte ujutro i navečer. Pomoći će, pogotovo ako već osjećate upalu i bolno grlo.

4. Zaboravite na slatkiše
Znanstvenici tvrde da konzumiraju namirnicu sa puno šećera i zasićenih masnoća daje priliku virusima da se šire gornjim dišnim sustavom. Stvar je u tome da slatka i masna hrana može uzrokovati upale koje oslabljuju imunitet.

5. Birajte češnjak
Genijalna namirnica koja je itekako dobro došla u prerani, pogotovo u sirovom obliku. Izvor je organosumpornih spojeva (poput alicine) koji imaju imunomodulatorna svojstva i ublažavaju simptome gripe i prelade.

6. Puno odmora
Odmor je jako važan jer pomaže imunološkom sistemu da se bori protiv bolesti i prehlade. Odmarajte koliko god možete i spavajte po noći bez da provodite vrijeme na mobitelu. Tijelo će vam biti zahvalno na konkretnom odmoru, piše Večernji.hr.

Izvor: https: //www.jabuka.tv

You may also like...