Savet nutricioniste: Ove namirnice su najefikasnije u borbi sa viškom kilograma!

 

Ove namirnice imaju malu kalorijsku vrednost, ali će vas uprkos vrlo brzo zasititi. Janso je zašto ih nutricionisti ubrajaju u najefikasnije

Čudotvorne namirnice ne postoje, ali nutricionisti su jednoglasni da su ovih 5 sjajnih saveza u mršavljenju. Jedan mogu biti odličan izbor za užinu. Ako se praktikujete da ih konzumirate između obroka, rezultati će se vrlo brzo pojaviti.

Sa unosom ovih namirnica zadovoljavamo dnevne potrebe organizma za vitaminima i mineralima, ali i unosimo više vlakana, koja pomaže da se oseća specifičnost duže traje. Bogate su svim dobrim stvarima, siromašnim belančevinama, mastima i ugljenim hidratima.

5 odličnih namirnica:

Celer

100 g celere sadrži 14 kcal, odličan je izvor vitamina K i C i vlakana.

Jabuke

100 g jabuke ima 59 kcal, obiluju antioksidansima, flavonoidima i fenolima, kao i vitaminom C.

Brokoli

U 100 g ima 28 kcal, odličan je izvor vitamina A, C i K, vlakana i folne kiseline, a najbolje se konzumira blanširan jer tako zadržava najviše svojih hranjivih svojstava.

Zelena salata

100 g salata ima samo 14 kcal. Bogata je vitamin A i C, kalcijumom i kalijumom.

Krastavci

100 g sadrži samo 14 kcal, odličan izvor kalijuma, magnezijum, folna kiselina, vitamin C i vlakana. Sadrže visok udeo vode, pa je odličan diuretik.

Zašto su ove namirnice dobar izbor?

Konzumiranje ovih namirnica podstiče promene navigacionih veza za ishranu. Ako umesto uobičajenih stvari započnete s njima, komnzumirate kilograme, vrlo brzo započinju da se tope.

Voće i povrće je odlično za grickanje u trenucima napada gladija, čime se sprečava konzumacija slatkiša i grickalica koje pružaju samo prazne kalorije.

Antioksidansi iz voća i povrća sadrže naš organizam od bolesti, zadovoljavajući dnevne potrebe za vitaminima i mineralima, vlakno koje pruža osećaj svojstva i samim tim smanjuje unos hrane u organizmu, objašnjavajući nutricionisti.

 

Izvor: stil.kurir.rs

About the author