Savet nutricioniste: Ove namirnice su najefikasnije u borbi sa viškom kilograma!

 

Ove namirnice imaju malu kalorijsku vrijednost, ali će vas vrlo brzo zasititi. Janso je zašto ih nutricionisti ubrajaju u najefikasnije

Čudotvorne namirnice ne postoje, ali nutricionisti su jednoglasni da su ovih 5 sjajnih saveza u mršavljenju. Jedan od njih može biti odličan izbor za užinu. Ako se praktikujete da ih konzumirate između obroka, rezultati će se vrlo brzo pojaviti.

Sa unosom ovih namirnica zadovoljavamo dnevne potrebe organizma za vitamine i minerale, ali i unosimo više vlakana, što pomaže da se osjeća specifičnost duže putanje. Bogate su svim dobrim stvarima, siromašnim belančevinama, mastima i ugljenim hidratima.

5 odličnih namirnica:

Celer

100 g celera sadrži 14 kcal, odličan izvor vitamina K i C i vlakana.

Jabuke

100 g jabuke ima 59 kcal, obiluje antioksidansima, flavonoidima i fenolima, kao i vitamin C.

Brokoli

U 100 g ima 28 kcal, odličan je izvor vitamina A, C i K, vlakana i folne kiseline, a najbolje je konzumirati blanširan jer tako zadržava najviše svojih hranjivih svojstava.

Zelena salata

100 g salate ima samo 14 kcal. Bogata je vitaminima A i C, kalcijumom i kalijumom.

Krastavci

100 g sadrži samo 14 kcal, odličan izvor kalijuma, magnezijum, folnu kiselinu, vitamin C i vlakana. Sadrži visok udeo vode, pa je odličan diuretik.

Zašto su ove namirnice dobar izbor?

Konzumiranje ovih namirnica podstiče promjene navigacijskih veza za ishranu. Ako umjesto uobičajenih stvari započnete s njima, komnzumirate kilograme, vrlo brzo započnite da se tope.

Voće i povrće je odlično za grickanje u trenucima napada gladija, čime se sprečava konzumacija slatkiša i grickalica koje pružaju samo prazne kalorije.

Antioksidansi iz voća i povrća sadrže naš organizam od bolesti, zadovoljavajući dnevne potrebe za vitaminima i mineralima, vlakno koje pruža osjećaj svojstva i samim tim smanjuje količinu hrane u organizmu, objašnjavajući nutricionistiku.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...