Čudotvorni žuti nočurak: Prirodno rešenje za ženske probleme, osteoporozu, artritis i kožna oboljenja!

Iako je medicina dosta napredovala, neki lekovi iz prirode su nezamenjljivi
Žuti noćurak ima veliki broj benefita za organizam, pa ne čudi što se decenijama unazad koristi u svrhu lečenja mnogih bolesti. Od onih bezalenih do težih oboljenja.

Žuti noćurak je biljka koja dolazi sa američkog kontinenta, ali uspeva i kod nas i mnoge porodice ga i gaje. Ono što je specifično kod ove biljke, su cvetovi jarko žute boje po kojima je i dobio naziv. Drugi deo naziva, noćurak, dobio je jer se njegovi cvetovi otvaraju tek kada padne mrak, a zatvaraju sa prvim zracima sunca.

Migrena muči veliki broj žena : Ovo su uzroci, ali i rešenja velikog i bolnog problema

Ono po čemu je posebna ova biljka jeste sadržaj esencijalnih masnih kiselina, ali i, najvažnije, sadržaju gama linolenske kiseline. Upravo ova kiselina je toliko važna za organizam, jer dobro utiče na hormone, posebno na prostaglandin.

Ovaj hormon utiče na snižavanje krvnog pritiska, na zdravlje kože, na insulin, poboljšava imunitet, održava nivo tečnosti u našem organizmu i još mnogo toga.

Ulje žutog noćurka je veoma dobro za mnoge poremećaje, od onih bezazlenih do zaista ozbiljnih bolesti. Naime, žuti noćurak može da pomogne prvenstveno ženama i tu zaista ima široku primenu. Odličan je za ublažavanje simptoma pms-a, zatim kod bolnih mestruacija i kod neplodnosti.

Briše bore, hidrira, vraća koži elastičnost: Napravite gel od aloje vere i vratite licu mladalački izgled! (RECEPT)

Koristi se i u kozmetičke svrhe, jer može da podstakne rast kose i noktiju, a pozitivan uticaj ima i na izgled kože.

On leči i ozbiljinije poremećaje ili bar ublažava posledice ozbiljnijih bolesti. Koristi se u procesu lećenje alkoholizma. Koristan je kod pacijenata koji imaju osteoporozu, artritis, kao i kod osoba koje pate od hroničnog umora.

Delotvoran je i kada je u pitanju rak ili multipla skleroza, kod bolesti srca, nevrnog sistema, dijabetesa i krvnih sudova. Potvrđeno je pozitivno dejstvo na ublažavanje simptoma Alchajmerove, ali i Parkinsonove bolesti.

Žuti noćurak možete da nađete u raznim oblicima, a u najvećoj meri se koriste uljane kapi.

PROČITAJTE

Slatki plod prepun zdravlja: Kupine ublažavaju simptome dijabetesa, bore se protiv anemije i uspešno eliminišu višak kilograma!

Kupine mogu da se jedu sveže, ali i zamrznute, od njih mogu da se prave džemovi, kompoti , sokovi i vina.

 

Bogate su vtaminima, a broj kalorija je veoma nizak. Imaju samo 43 kalorija na 100 grama, pa su sjajan saveznik u borbi sa viškom kilograma. Kupine se ubrajaju u superhranu prvenstveno zbog antioksidansa kao što su antocijani, vitamin C,vitamin E, elaginska kiselina i njoj slične, kažu stručnjaci.

Odličan su izbor za prevenciju mnogih bolesti.

Istraživanje koje je provedeno na Univerzitetu Pitsburg pokazalo je da kupine prirodno sadrže materije koje razaraju ćelije leukemije. Velika prednost kupina je i visok sadržaj dijetalnih vlakana koja doprinose smanjenju rizika od pojave dijabetesa, divertikuloze i stvaraju osećaj sitosti, što pomaže u regulisanju telesne težine.

Jedna šolja kupina u toku dana zadovoljava skoro trećinu dnevnih potreba za vitaminom K, koji je važan za pravilnu koalgulaciju krvi, i neophodan za zdrave kosti. Ćelije koštanog tkiva ne mogu da se stvaraju bez ovog dragocenog vitamina, čiji deficit dovodi do povećanog rizika od preloma, a dugoročno i od osteoporoze. Takođe su bogate i manganom, koji doprinosi zdravlju kostiju.

Kupine imaju prilično nizak glikemijski indeks i nizak sadržaj šećera, imaju svega 7 grama po porciji. Nizak sadržaj šećera u kombinaciji sa visokim sadržajem vlakana, ovo voće čini odličnim saveznikom u regulisanju nivoa šećera i insulina u krvi.

Antioksidanti kojima su kupine bogate sprečavaju zapaljenske procese u organizmu i utiču na način na koji neuroni komuniciraju. Zbog toga ovo voće usporava probleme sa pamćenjem i motorikom, kao i kognitivnim sposobnostima koji su čest pratilac starenja.

Izvor:https://stil.kurir.rs

You may also like...