Nauka donosi neverovatne činjenice: Ako želite da smršate u ovo vreme nikako ne smete da jedete!

 

Nauka tvrdi da ukoliko želimo da izgubimo kilogram, osim vrste hrane koju jedemo, moramo voditi računa io vremenu obroka

Ako ste na posebnom režimu ishrane i pokušate da oslobodite viški kilogram, važno je da znate da vreme obroka može biti značajno za korišćenje u samom procesu.

Istraživanje je sprovedeno u Španiji, u kojoj je učestvovalo preko 1200 gojaznih osoba, pokazalo je da je prethodno konzumirano ručka, tačnije nakon 15 časova, rezultiralo smanjenim gubitkom kilograma.

Studija je proučavala određeni proteinski ključ za kretanje i sagorevanje kalorija kroz telo.

Ljudi sa specifičnom varijacijom ovoga proteina izgubili su manje kilograma kada su želeli ručak posle 15 časova u odnosu na ispitanike koji su ručak imali pre 15 časova.

Zbog čega je to tako?

Naučnici objašnjavaju da cirkadijurni ritam upravlja osjećajem gladija.

Metabolizam je individualni mehanizam, a vreme konzumiranja hrane u odnosu na cirkadijurni ritam može se iskoristiti na težini težine. Cirkardijalni ritam takođe kontroliše lučenje insulina. Kada telo pregladni ovaj hormon luči u manjim količinama.

Ako jedetete u vreme kada je telo manje osetljivo na inzulin, masnoće će teže prolaziti kroz telo, a istovremeno će ometati proces mršavljenja. Zato je glavni savte nikada ne dozvolite da izmđu obroka pređe više od 4 sata i da bi ručak trebao biti kalorijski najveći obrok.

Poznato je da je špancima ručak glavni obrok, pa da tokom njega ima najveći broj kalorija.

Da je odlično za organizam, prikazana je jedna studija koja je dokazala ljudima kojima je glavni obrok u danu izgubiti više kilograma i imaju niži indeks telesne mase. Prema podacima Svetske federacije, oko 40 posto žena u SAD-u, ima problema sa gojaznošću, dok je u zemljama u kojima je ručak tradicionalno obilniji, taj procenat manji, poput Španije, Nemačke i Mađarske.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...