Trudnice koje piju sok od ovog voća mogu da poboljšaju razvoj bebinog mozga


Postoji mnogo toga što trudnica može da uradi da utiče na razvoj bebe u stomaku.
Trudnice koje piju sok od nara mogu da potpomognu razvoj mozga kod beba u stomaku. Istraživači su otkrili da su trudnice koje su pile 240ml soka dnevno povećale konekcije u mozgu beba koje se nisu razvijale normalnim tempom u materici.

Sok od nara je pun sastojaka koji se nazivaju polifenoli koji prolaze kroz barijeru na mozgu i dokazano štite od razvoja neurodegenerativnih bolesti, piše Dejli mejl (Daily mail). Tim iz Birgama i Ženske bolnice u Masačusetsu istakli su da ovo može da smanji potrebu za invazivnim tretmanima poput operacija nakon što se beba rodi.

To se dešava u između 3 i 10 procenta ukupnih trudnoća, saopštili su sa Univerzitetske dečje bolnice u San Francisku. Bebe čije su majke pile sok od nara imale su bolju konekciju u mozgu, što naučnici smatraju posledicom delovanja antioksidanata koje sadrži nar.

“Merenja koja smo obavili rekla su nam mnogo o funkcionalnom razvoju mozga. Nismo videli razlike u rastu mozga i bebe, ali smo uočili poboljšanje u povezanosti i prokrvljenosti, kao i vizuelnom razvoju mozga“, rekao je jedan od autora istraživanja doktor Teri Inder.

Potrebno je da se urade dodatna istraživanja u ovoj oblasti, ali svakako se savetuje upotreba ovog soka u trudnoći.

Pročitajte

Osvežite sobu ovim jednostavnim trikom, nećete da pogrešite

Želite neku promenu u spavaćoj sobi, postaje vam sve monotono i zamarajuće, evo načina da vaša soba dobije potpuno novi izgled.
Za postizanje osveženog izgleda spavaće sobe ne postoji potreba za kupovinom novog nameštaja, posteljine ili za promenom rasporeda nameštaja, iako sve navedeno možete učiniti. Sve što vam je potrebno da osvežite izgled spavaće sobe jesu ukrasni jastuci ili nove jastučnice.

Ukrasni jastuci predstavljaju savršenu priliku za eksperimentiranje novim trendovima. Nema potrebe da bacate novac na kupovinu novog nameštaja sa leopard printom ili zelene stolice koja će da naglasi dizajn prostorije.

Pomoću ukrasnih jastuka možete da se poigrate bojama, razigranim uzorcima ili teksturama.

Budite kreativni i pustite mašti na volju u kreiranju svoje komforne zone. Poigrajte se sa nekoliko boja ili čak ukrstite nekoliko dezena. Skockajte po vašem ukusu i nećete da pogrešite.

Dizajneri interijera su se saglasili u mišljenju kako ćete, osim izgleda, promeniti celokupan izgled spavaće sobe, uz pomoć ukrasnih jastuka.

Od svetlih nijansi i luksuznih materijala do neutralnih nijansi i luksuznih tekstura, ukrasni jastuci danas dolaze u nekoliko verzija, a koliko mogu da utiču na izgled spavaće sobe, dovoljno govore ovi odlični primeri sa Instagrama i Pinteresta.

Izvor:https://superzena.b92.net

You may also like...