Izazivaju nadutost i bolove u stomaku: Iako to svi često radimo, ove namirnice ne bi trebalo da kombinujemo!


Ovako iskombinovana hrana može izabrati probavne tegobe, a posebno bi osobe s osetljivim stomakom trebalo da ih izbjegnu.
Voće sa ostalom hranom

Voće je najbolji izvor vitamina i antioksidanata, ali ono sadrži i kiselinu koja dozrijeva fermentaciju u želji, a to dovodi do upotrebe varenja drugih namirnica. Pored toga, voće dozvoljava i nadima. Da bi izbegli negativan uticaj voća najbolje je konzumirati na prazan željuc.

Meso, riba i mliječni proizvodi

Još jedna kombinacija koja je često prisutna na ovdašnjim trpezama. Ono što je ovde loše je što ova kombinacija vrlo loše koristi na sistemu za varenje. Ako želite da iskoristite sve hranljive sastojke iz mesa i mlečnih proizvoda, onda su najbolje i odvojeno.

Stoga mezo treba biti u upotrebi sa povrćem. Takođe su važi i za mliječne proizvode poput sira, kajmaka, pavlake. Ove namirnice najbolje su konzumirane sa povrćem.

Meso i krompir

Ovo je već tipična kombinacija na ovim prostorima koja se nikako ne preporučuje. Proteini iz mesa se vare u želucu, dok se skrob iz krompira vari u tankom crevu. Dokazano je da ova kombinacija usporava metabolizam, što za posledicu ima ubrzano gojenje.

Mleko i bilo šta drugo

Mnogima je teško da prihvate činjenicu da je mleko obrok sam za sebe i da ga ne treba mešati sa drugim namirnicama. Razlog ovome je što je varenje mleka vrlo složeno. Jedina preporučljiva stvar koju možete kombinovati sa mlekom jeste med, jer zajedno mogu povoljno da deluju na mikrobe.

PROČITAJTE

Prste da poližete: Ćuftice u paradajz sosu
Potrebno je:

300 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

koorica hleba u mleku

malo aleve paprike

bibera..soli

1 jaje

POGLEDAJTE  Šetanjem do zdravlja: Ovo su sve prednosti šetnje nakon večere!

ulje

malo prezli

2 kašike brašna

200 ml. kuvanog paradajza

Priprema:

U mleveno meso dodajte iscedenu koricu hlebu,, jaje, seckan crni i beli luk, alevu papriku i mlevenu biber ..so i malo prezli.

Sve dobro rukom izjednačiti. Praviti ćuftice i pristupiti ulju da porumene. vaditi na papirnu salvetu.

U šerpicu stavite malo ulja dodajte 2 kašike brašne da porumeni, dodajte kuvanu paradajz, i sipati 300 ml vode, a možete dodati da se ne zgrudva.

Ako nije slano posoliti. U ubaciti ćuftice i pustiti da vri par minuta. .

.Servirati toplo ..

Izvor: https: //www.prva.rs

You may also like...