6 nenamjernih grešaka koje ponavljate, a njima ugrožavate zdravlje bubrega


Loše zdravlje bubrega može utjecati i povećati rizik od srčanog infarkta ili moždanog udara.

Bubrezi su važni za zdravo funkcioniranje tijela jer regulišu krvni tlak, ravnotežu vode i elektrolita te eliminišu štetne tvari iz organizma. Imajte na umu kako se šteta nanesena bubrezima često ne može popraviti, stoga pripazite na sljedeću navigaciju i ako imate mogućnosti, svakako ih ispravite!

1. LJUBITELJ STE BRZE HRANE
Problem leži u velikim količinama soli koja se nalazi u ovakvim proizvodima, koji ne samo da su loši za zdravlje srca i zdravlje bubrega. Kada se u organizam unosi previše soli, tijelo ga mora izbaciti mokrenjem, a tako se gubi i kalcij. Previše kalcije u urinu može uzrokovati nastanak kamena, tvrdi dr. James Simon iz klinike Cleveland.

 

2. VISOK KRVNI TLAK
Znanstvenici su na osnovu ispitanih 280 000 žena i isto toliko muškaraca, otkrivajući da visoke vrijednosti krvnog tlaka mogu znatno utjecati na razvoj bolesti bubrega. “Bubrezi su stvorili jedan veliki organ pun krvnih žila i tekućina, pa ako imate visoki krvni tlak, na utječu i na male krvne žile u bubrezima, što će ih oštetiti.”, Zaključuje dr. Simon.

3. PUŠENJE CIGARETA
Utjecaj cigareta na pluća i srce već su poznati, nijedna istraživanja ne pokazuju kako su pušači sklopovi imali bjelančevine u urinu, što je znak oštećenja bubrega. Bolesti koje utječu na rad bubrega, poput dijabetesa i visokog tlaka, također pogoršava sklonost cigaretama, pušačima češće treba dijalizu ili transplantaciju bubrega, pokazale su istraživanja.

4. KORIŠTENJE TABLETA PROTIV BOLOVA DULJE VRIJEME
Dugotrajno korištenje tableta protiv bolova, posebno u velikoj količini, štetno djeluje na tkivo i strukturu bubrega. I lijekovi koji se dobivaju na recept i oni bez recepta mogu uticati na smanjenje dotoka krvi u bubregeu. Nesteroidni protuupalni lijekovi koji se koriste za liječenje bolove i povišene temperature, glavni su uzrok tome.

3 napitka koja čuvaju zdravlje žena: Ovi lekovi iz prirode regulišu hormonski disbalans! (RECEPT)

 

5. NE PIJETE TEKUĆINU KAD STE ŽEDNI
Popularno je vjerovanje da se organizuje na dan potrebno 8 čaša vode kako bi bubrezi dobro radili. Ako popijete samo 6 čaša, njima će biti dovoljno za rad.
Voda pomaže bubrezima u eliminaciji toksina i sprječavanju nastanka bubrežnih kamenaca i infekcija, dok dehidracija povećava rizik od tegoba sa bubrezima za 20 posto.

6. IMATE VIŠKA KILOGRAMA
Ovo i nije posebno iznenađenje: Višak kilograma opterećuje tijelo i tako vas stavlja u rizičnu skupinu za razvoj bubrežnih bolesti. Problemi s inzulinom (dijabetesom) uzrokuju nestabilna oštećenja bubrega, pa bi svatko tko boluje od dijabetesa trebao redovno kontrolirati zdravlje bubrega.

Izvor: http: //ordinacija.vecernji.hr

You may also like...