Znate li što se događa vašem organizmu ako stalno preskačete obroke?


Zbog ubrzanog načina života većina nas priprema obroke i ne stigne kvalitetno pojesti niti jedan cjeloviti obrok …

Brojne su zamke koje krije ovakav način prehrane, tj. Preskakanje obroka. Ako ste na dijeti, samo ćete usporiti proces mršavljenja, ako brinete o svom zdravlju, preskakanjem obroka ćete dobiti samo naručivanje.

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke;

Koža i kosa pašteta: Ako je ovo vaš način prehrane, koža i kosa neće dobiti dovoljno nutrijenta, a rezultat je suha koža i kosa bez sjaja. Promijenite navike u prehrani uvrstite dovoljno namirnice poput rajčice, brusnice, ribe a za piće odaberite zeleni čaj.

Mozak takođe pati: Kako pada razina šećera u krvi zbog manjka nutrijenata, isto se događa metabolizmom, a uključuje i metaboličke procese u mozgu. Manjak energije u obliku glukoze utječe na raspolaganje i razinu energije. Dakle, ako ste danas posebno loše raspoloženi i umorni, pojedine nešto brzo!

Zobena kaša u svečanom ruhu – s džemom od maline i svježim voćem

Oslobađa se hormon stresa: Ako redovite preskačete obroke, usporava se rad metabolizma ili oslobađa hormonski stres. Rezultat je često prejedanje koji uključuje puno više kalorija nego što je planirano.

Postajete gladniji: Hormoni stresa i oni koji se povezuju s pojačanim apetitom oslobađaju se ako prođe nekoliko sati a da niste ništa pojeli. Drago mi je što postajem sve jača i javlja se jaka želja za slatkišima i nepotrebnim kalorijama.

Javlja se nadutost: Šanse su da ne unose u organizam dovoljno vlakana i vode ako preskačete obroke. Rezultat je zatvor jer hrana koju ujedinjuje “gura” već konzumiranu hranu kroz probavni sistem.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr

You may also like...